Blubber! Bliep, Bliep! – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

5420-134x188-uniform

Wel alle planeten en kometen! Geronimo Stiltonox en zijn bemuizing hebben dringend brandstof voor hun ruimteschip nodig. Alleen is dit type brandstof erg kostbaar en schaars.
Tot hun verbazing bieden drie Blubbers van planeet Blubber hun een kist vol brandstof aan … gratis en voor niets. De bemuizing is door het dolle heen, maar het wantrouwen groeit … Waarom zouden de Blubbers dat zomaar weggeven? Zou er iets mis zijn met de brandstof?
Thea, Klem en Geronimo besluiten planeet Blubber een bezoek te brengen, maar wat ze daar aantreffen, gaat al hun blubberende bedenksels te boven…

Na een korte introductie van de kosmomuizen en het ruimteschip de ‘Zwarte Gaten Kaas’ begint het avontuur.
Op een ochtend wordt kapitein Geronimo Stiltonox gewekt door Fixit. Zijn opa – Admiraal Wilhelmus Wervelix – komt op bezoek. Hij komt met een dringende boodschap; de Zwarte Gaten Kaas kan elk moment exploderen! De zeldzame brandstof, genaamd Super Nova, is namelijk op.
Opa weet gelukkig een planeet waar Super Nova gedolven wordt; de planeet Blubber. Ze vliegen naar de planeet, maar voordat ze er zijn nemen roze knagers (een soort inwoners van de planeet Blubber die zij nog nooit hebben gezien) contact met hen op en willen aan boord komen om hun Super Nova te geven, die ze gratis mogen gebruiken.

Geronimo vertrouwt het allemaal niet, het gaat hem allemaal te makkelijk.
Als de roze muizen eenmaal aan boord van de Zwarte Gaten Kaas zijn gekomen brengen ze een doos mee met een inhoud die overeenkomt met Super Nova, maar een vreemde roze kleur heeft. Juist door deze vreemde kleur is het Geronimo en zijn bemanning snel duidelijk dat dit zaakje stinkt naar schimmelkaas.
Terwijl Geronimo met Phyllus, Thea en Klem stiekem op onderzoek gaan op de planeet Blubber, lopen Benjamin en Pandora tegen een roze indringer aan in de Zwarte Gaten Kaas. Ze zijn in gevaar en moeten een manier vinden om kapitein Geronimo en de rest te waarschuwen voor het te laat is, maar hoe…

Alleen de cover spreekt je gelijk al aan qua kleur en ontwerp; een gigantisch roze monster dat Geronimo de stuipen op het lijf jaagt. Dan even over de personages uit Blubber! Bliep, Bliep!. Deze zijn erg divers en weten de fantasie van jonge kinderen zeker te prikkelen. Zo heb je de niet-zo-vriendelijke-en-angstaanjagende opa Wilhelmus, de plantaardige wetenschapper Phyllus, die slaapt in een bloempot gevuld met aarde en het buitenaardse wezen Slons met drie ogen.
Er zijn leuke nieuwe personages, genaamd Fixit en Omnifix; twee totaal verschillende, grappige en multifunctionele robots aan boord van de Zwarte Gaten Kaas.
Ook de favoriete snack van de muizen is aanwezig; kaas! Dit keer in de vorm van marsdammer en jupitertaler. Kom er maar eens op!
De muizen verplaatsen zich door het ruimteschip op een aantal grappige manieren, zoals de Flitslift. Daarnaast is er allerlei lekkers aan boord te krijgen, denk hierbij aan maankaassmoothies.
Het verhaal is erg spannend, word afgewisseld met luchtige en grappige scenes en een totaal onverwacht en erg grappig slot. Met als afsluiter het kosmosmuizenlied.

Blubber! Bliep, Bliep! is een superleuk avontuur dat zich afspeelt in de ruimte. Geschikt voor avontuurlijke kinderen tussen de 7 en 9 jaar oud.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 978-90-8592-482-1
Pagina’s: 121
Prijs: €9,95

[bol_product_links block_id=”bol_5c0d6b035172d_selected-products” products=”9200000095557274″ name=”Blubber! Bliep, Bliep! – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.