Een lied dat alleen ik kan horen – Barry Jonsberg

Gepubliceerd op

Opmaak 1
Een dertienjarige jongen die smoorverliefd is op het nieuwe meisje uit de klas, maar haar niet eens durft aan te spreken. Logisch, want Rob heeft last van paniekaanvallen die gepaard gaan met overgeven en volstrekt niet meer kunnen functioneren. Dus aanbidt hij haar van een afstand. Maar dan begint Rob anonieme tekstberichtjes te ontvangen – tekstberichtjes die hem uitdagen dingen te doen, die hij denkt niet te durven.

Goedenavond, Rob. Dit is je eerste uitdaging. Deze uitdagingen zijn niet bedoeld om Destry Camberwick te imponeren, maar puur om Rob Fitzgerald indruk te laten maken op Rob Fitzgerald. Houd dat altijd in gedachten.
Uitdaging 1. Schrijf je in voor de Milltown Talentenjacht. Je hebt ruim twee weken om je act te perfectioneren en strategieën te bedenken om paniekaanvallen te overwinnen. Ik zou je veel succes wensen, maar het hele idee van deze uitdaging is dat je dat niet nodig hebt.

Rob is verliefd op Destry en niet zo’n klein beetje ook, maar als je niet durft te praten en het desbetreffende meisje amper wéét dat je bestaat, is de kans klein dat er ooit iets moois opbloeit. Daar zal dus wat aan gedaan moeten worden en Robs opa ‘Pop’ zal hem daar wel even bij helpen zegt hij vol zelfvertrouwen.  Waar Rob vooral veel aan heeft zijn de gesprekken met z’n opa, Hij betekend veel voor Rob. Wanneer zijn eerste pogingen om opgemerkt te worden falen krijgt hij ineens berichtjes op zijn telefoon van een nummer dat hij niet kent, bellen en een vraag terug sturen heeft geen nut want degene die de berichtjes stuurt reageert negens op. Hij krijgt opdrachten om te volbrengen en die gaan vooral om het zekerder maken van Rob zelf en niet perse om indruk te maken op Destry. Heel raar, maar Rob besluit dat het geen kwaad kan om een poging te wagen.  Rob is vaak bij Pop en kan fijn met hem babbelen ook al scheld Pop vaak, heel vaak. Rob is druk in de weer met de opdrachten en elke keer dat hij een opdracht besluit te doen voelt hij zich anders, super natuurlijk maar toch blijft de grote vraag WIE stuurt hem deze opdrachten? Nog groter is de vraag wie is Rob eigenlijk écht en zal hij zichzelf oor écht laten zien.

Een lief verhaal, ik denk dat ik het zo moet omschrijven. Je sluit Rob in je armen tijdens het lezen omdat hij zo ontzettend aandoenlijk is.  Hij is erg onzeker maar ondertussen doet hij wel even de dingen die hij doodeng vind, en dat maakt je als lezer toch een soort van trots. De relatie tussen Pop en Rob komt vaak in beeld en maakt je aan het lachen, die twee zijn zo grappig samen, of dat nou hun bedoeling is of dat ze serieus zijn, ze maken je aan het lachen en dat is erg leuk om te lezen. Er zitten grote verrassingen in het verhaal en ik denk dat ik het boek binnenkort nog maar eens oppak om  te kijken of ik het nog steeds hetzelfde lees na deze verrassingen want het is mij nogal wat. Dit verhaal is niet alleen leuk en grappig bedoeld er zitten ook belangrijke en mooie lessen in, welke dat zijn moet je zelf uitvinden maar ik vind het een prachtig verhaal met een super gekozen cover. Héél simpel maar o zo doeltreffend.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047710776
Pagina’s: 265
Prijs: € 14,95

[bol_product_links block_id=”bol_5c29fea7cd811_selected-products” products=”9200000095605100″ name=”Barry Jonsberg” sub_id=”Een lied dat alleen ik kan horen” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.