Een magische kerst – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

Vrij op kerstavond? Als het aan opa Wervelwind ligt, komt daar voor Thea, Klem en Geronimo helemaal niets van in. Er zal gewoon doorgewerkt moeten worden! Het ware kerstgevoel is voor hen dit jaar dan ook ver te zoeken …
Maar dan gebeurt er plotseling iets wat je normaal alleen in sprookjes tegenkomt: uit het niets verschijnen er twee elfjes van de Kerstman die hen meeneemt op een muizenissige reis helemaal naar de Noordpool.
Gi-ga-geitenkaas, wat een mega-magisch avontuur!

Een prachtig kerstverhaal met extra veel knutselideeën en spelletjes voor een magische kerst!

Wanneer Klem zijn neef Geronimo helpt herinneren dat het de dag voor kerst is en hij verantwoordelijk is voor het organiseren van het familiediner van de Stiltons die avond, schiet Geronimo in de stress van de lange klusjeslijst die hij heeft af te werken. Hij moet maar liefst voor 153 personen plus vrienden een diner opzetten en hij heeft helemaal niets in huis! Piep!
Geronimo is druk inkopen aan het doen, wanneer opa Wervelwind van hem eist dat hij alles laat vallen om aan het werk te gaan voor De Wakkere Muis.

Opa is zo boos dat Geronimo kerst wil vieren, dat hij zijn baan in de strijd gooit. Degene die van Thea, Klem en Geronimo het hardst werkt, wordt de (nieuwe) uitgever van De Wakkere Muis. Terwijl ze hard aan het werk zijn, krijgen ze bezoek van twee elfjes die hier een stokje voor steken. De kerstelfjes Pief en Paf zijn boos op het viertal, omdat hun beslissing om geen Kerstmis te vieren de kerstsfeermeter heeft laten zakken.

Pief en Paf nemen het viertal mee naar de Noordpool, waar ze nog net de Kerstman in zijn tropische outfit zien vertrekken naar een warm oord. Omdat de kerstsfeermeter laag staat en de Kerstman op vakantie is, zijn de honderden kerstelfjes enorm verdrietig. Ze eisen dat zij de lage stand van de kerstsfeermeter weer omhoog krijgen, gezien zij de verantwoordelijke zijn voor deze ramp. (De kerstsfeermeter is de motor van de speelgoedfabriek, wat inhoud dat de kinderen geen cadeaus zullen ontvangen.)

Na een bijzondere rondleiding door de vele ondergrondse ruimtes onder het huis van de Kerstman, moeten ze als eerste alle elfjes zien op te vrolijken. Vervolgens moeten ze helpen met de cadeaus en zorgen dat de Kerstman terugkomt om zijn plicht te volbrengen. Is dit allemaal wel mogelijk in zo’n korte tijd? En hoe zit het met het familiekerstdiner? Wat een gi-ga-spannend verhaal!

Wanneer het verhaal afgelopen is, kan je samen met je kind schitterende dennenappels of fonkelende sterren knutselen. Daarnaast kan je tijdens de regenachtige dagen aan de gang met leuke kerstspelletjes, zoals kerstdomino, diverse kerstpuzzels en zoek de verschillen.

De gezellige cover spreekt je gelijk aan, gezien Geronimo zichzelf en de kerstboom met lampjes versierd heeft. Ook leuk is de ruimte die je kind heeft om zijn naam voorin het boek te schrijven.
Het is altijd lachen om Geronimo met zijn halsbrekende toeren en zijn angsten voor bijna alles. Dit keer is Klem in een ondeugende bui, hij heeft namelijk besloten om Geronimo een aantal keren flink voor de gek te houden.

Een magische kerst is een hartverwarmend verhaal over een familie die samenkomt om hun fouten goed te maken, en daarmee hun familieband versterkt. We kennen allemaal opa Wervelwind als een harde man, maar in dit verhaal krijg je ook zijn zachte kant een keer te zien. Dat is verfrissend.

De illustraties zijn zo indrukwekkend, kleur- en fantasierijk als dat we gewend zijn van de Stilton boeken, alleen deze keer volledig in kerststijl met bijbehorende lettertypes. Wij vonden de plattegrond van het huis van de Kerstman toch wel echt op nummer één staan, met zijn vele indrukwekkende en vooral creatieve ondergrondse verdiepingen.

Kortom; Een magische kerst is een heerlijk boek om te lezen bij de kerstboom, onder het genot van wat warme chocolademelk.

Een magische kerst is het 65ste boek van deze serie en geschikt voor kinderen van 7 – 9 jaar.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085925361
Pagina’s: 128
Prijs: €10,95

[bol_product_links block_id=”bol_5df4e700b4bc7_selected-products” products=”9200000114277644″ name=”Een magische kerst – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.