Er zitten 101 voertuigen in dit boek – Rebecca Jones

Gepubliceerd op


We kunnen nu nu met onze peuters en kleuters op zoek naar 101 voertuigen. Denk je dat ze er nog geen 10 kunnen opnoemen? Wedden dat ze ze vrijwel allemaal kennen én kunnen ontdekken op deze fijne, kleurige kartonpagina’s? Zoek de juiste onderkant bij de juiste bovenkant, tel  en kijk of je alles kunt ontdekken. Een boek voor uren kijk- en speelplezier.

Er zitten 101 voertuigen in dit boek is een geweldig leuk zoek-boek voor Peuters en kleuters. Mijn dochter van bijna 2 vind het ontzettend leuk, en we zoeken regelmatig naar voertuigen, dieren of mensen. Op de cover zijn de letters ‘101 voertuigen’ voelbaar, en heel leuk gedaan vind ik de rotonde en het stoplicht in de 101. Wanneer je de cover openslaat krijg je een uitleg over wat je met dit boek kunt doen, en dat is best veel. 3/4 van de bovenkant en het laatste stukje van de onderkant van de bladzijden zijn los, zodat je verschillende combinaties kunt maken om te zoeken (hieronder een foto daarvan om je een beeld te geven).

Natuurlijk vind je kindje niet de politiewagen op het water, maar juist daarom is dit een geniaal concept, omdat je kindje zo écht leert kijken, zoeken en zien. Ook interessant voor je kindje is dat er voertuigen in staan die tegenwoordig niet meer zo bekend zijn, dus is dit boek niet alleen ontzettend leuk, maar ook leerzaam. Ook heel slim gedaan, is dat de pagina’s die bij elkaar horen (de boven en onderkant) dezelfde kleur hebben aan het uiterste van de pagina (daarvan heb ik onderaan mijn recensie een foto geplaatst). Ook zijn er in deze serie meer van deze boekjes te krijgen, dieren, zeebeesten en dinosaurussen. Dus voor elk kindje zit er wel een mooi onderwerp tussen. Neiko ng heeft de illustraties gemaakt en Rebecca Jones is de auteur en ook meteen de inspiratie voor de belettering. Al met al heeft Lemniscaat weer een heerlijk kinderboek tevoorschijn getoverd en kan ik het iedereen aanraden. Want het is verassend, origineel en leerzaam.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047714118
Pagina’s: 13
Prijs:€ 10,99


Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.