Het heerlijke herfstboek – Annemarie Bon & Manon Sikkel

Gepubliceerd op

In deze heerlijke dikke voorleesbundel vind je de allerleukste voorleesverhalen over de herfst. Over hoe de herfst haar kleuren kreeg, over een knorrig biggetje dat niet wil dat de dagen korter worden, over bladermonster Bob, over Hond en Kat die dierendag vieren, over Zwier de Zevenslaper die geen zin heeft in zijn winterslaap en over Rani die nergens bang voor is… of toch? En over nog veel en veel meer!
Met verhalen van Annemarie Bon, Marianne Busser & Ron Schröder, Ruby Coene, Pieter Feller, Marjet Huiberts, Barbara Jurgens, Marloes Kemming, Hanna Kraan, Rindert Kromhout, Sjoerd Kuyper, Lucas van de Meerendonk, Elisabeth Mollema, Mirjam Oldenhave, Nienke Peeters, Cora Sakalli, Pamela Sharon, Manon Sikkel, Carry Slee en Marieke Smithuis.
Met illustraties van Marieke ten Berge, Linda van den Berg, Marie-José Bremer, Bonbiibiii, Stefan Yamá Cab, Sarah van Dongen, Floor de Goede, Annemarie van Haeringen, ivan & ilia, Hanneke de Jager, Gertie Jaquet, Eefje Kuijl, Michelle Leuveld, Mayon Middeljans, Nedda Nagel, Georgien Overwater, Annet Schaap, Kristel Steenbergen, Natascha Stenvert, Marije Tolman, Marijn van der Wateren en Barbara de Wolf.

Dit is werkelijk een heerlijk herfstboek’, we zijn nét de herfst in, maar door dit prachtige boek waan je je er al. Het boek is super dik en zwaar waardoor het heerlijk in je schoot ligt. Het is niet maar één schrijver die dit boek zo geweldig heeft gemaakt maar meerdere schrijvers en schrijfsters waarvan sommige één verhaal hebben gegeven en anderen maar liefst vier of meer. De illustraties en manier van schrijven verschilt dus per verhaal wat ontzettend leuk is qua afwisseling. Sommige verhalen zijn ook nog eens leerzaam, zoals bijvoorbeeld ‘een huisje voor mimi’, maar ook ‘het damhert’ en…..’. Er zit ook een ‘zoek de herfst’ plaat in die getekend is door Kristel van Steenbergen, wat ontzettend leuk gedaan is. Dit boek is dus niet alleen maar lettertjes, maar ook zoekplaten, strips en je leert zelfs geluk koekjes maken als je dat wilt, dat en nog veel meer leuks heb je met dit boek te pakken. Dat deze verhalenbundel geweldig is geworden komt door alle schrijvers die we al kennen van andere boeken (misschien ken je ze niet allemaal of helemaal niemand, maar dat geeft niet). Er zitten heeeeeele lange verhalen tussen, maar ook heeeeele korte, of gewoon verhalen die de voor jou perfecte lengte hebben, voor ieder wat wils dus. Ik heb ontzettend genoten van dit boek, de verhaaltjes zijn lief, leuk , grappig, soms ook een beetje zielig maar allemaal geven ze je een ‘herfstgevoel’. Het is ook ontzettend leuk om uit voor te lezen want hoe klein ze ook zijn, de kleuren en figuurtjes spatten het boek bijna uit, en dat maakt een verhaal natuurlijk ook wel tot wat het is.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048861316
Pagina’s: 192
Prijs € 19,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.