Het kleurenmonster – Anna Llenas

Gepubliceerd op


Het kleurenmonster is in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk. Wat is er met hem aan de hand? Met de hulp van een meisje probeert hij alle emoties die hij voelt een eigen plek te geven.

Het verhaaltjes is voor iedereen toegankelijk omdat het kleurenmonster geen eng monster is, en dus ook de kleinste over ons het durven te ‘lezen’. Ik vind het concept hiervan ontzettend mooi, juist omdat kindjes, zoals mijn dochter van 2,5 nu, vaak worstelen met wat ze nu eigenlijk voelen, en dat in dit mooie boek te zien krijgen. Bij alle emoties vind ik de eerste paar regels iets té cryptisch, ik vraag mij af of dit een duidelijk beeld geeft om de emotie duidelijk te maken aan (kleine/jonge) kinderen. Hoe ze het gevoel zelf beschrijven sluit wel mooi aan op de werkelijkheid. De illustraties zijn heel kleurrijk en grappig, en geven het monstertje een lief karakter. De laatste emotie die je ziet, wordt niet benoemd, maar als je dat als ouder zijnde wilt kun je dat zelf nog doen. Ik vind het een hele lieve afsluiting van het verhaal. De cover is helemaal wit, met in glanzend materiaal het kleurenmonster en zijn emotiekleuren, wat de cover wat speelser maakt. Sommige mensen zullen denken dat deze boeken alleen voor kleine kinderen zijn, maar niets is minder waar. Llenas gebruikt ze in haar werk ik voor volwassenen.

Anna Llenas heeft een master gedaan in kunsttherapie en werkt als beeldend therapeut, vandaar ook deze fantastische boeken over het kleurenmonster. Anna is gespecialiseerd in kunst en emotionele educatie.

Uitgeverij: De vier windstreken
ISBN: 9789051165906
Pagina’s: 20
Prijs: € 16,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.