Hoe bouw je een motorfiets – Martin Sodomka

Gepubliceerd op

9789051164305_L

voor stoere techneuten

Ratje Arnout, mus Max en kikker Sam zijn net terug van een reis met hun zelfgemaakte vliegtuig als ze horen dat Lange Jack een motorfiets aan het bouwen is. Dat zien de vrienden als een uitdaging: zij gaan er ook een bouwen! Maar weten ze dan wel hoe dat moet, zul je je misschien afvragen. Jazeker, dat weten ze heel goed. En na hun uitleg weet jij ook hoe een motorfiets werkt en in elkaar zit.

• Doorlopend verhaal om (voor) te lezen, met daarnaast uitgebreide informatie over de werking en onderdelen van een motorfiets
• Met zeer gedetailleerde illustraties

Thema’s: motoren, techniek, wedstrijd.

Arnout de rat is het handigste van allemaal, Sam de kikker werkt op de sloperij dus hij kan voor onderdelen zorgen en Max de mus slaapt z’n leven lang al in een garage dus heeft heel veel technische kennis. Wanneer ze terug komen van hun reis komen Freddie en kleintje naar ze toe om te vertellen dat lange jack een motorfiets gaat bouwen. Sjah, dan kunnen zij toch onmogelijk achterblijven.

Het mag dan op een kinderlijke manier vormgegeven zijn, dit kan onmogelijk voor kinderen vanaf negen jaar bedoeld zijn. Als je puur een alleen het verhaaltje leest dan vertellen de dieren er dingen over die misschien wel voor een negen jarige te snappen zijn, maar de tekst bij de tekeningen en uitgebreide informatie? Ik ben bang dat dat erg hoog gegrepen is voor een kind, ik zou eerder zeggen dat die tekst voor pappa en mamma bedoeld is. Neemt niet weg dat dit een ontzettend mooi geïllustreerd boek is waar je heel veel uit kunt leren als je eraan toe bent. Het verhaaltje is grappig, leerzaam en een beetje ondeugend. De tekeningen zijn vooral erg mooi en leuk.

Uitgeverij: De vier windstreken
ISBN: 9789051164305
Pagina’s: 64
Prijs: € 14,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.