Ik hou het hele jaar van jou – Sam McBratney

Gepubliceerd op

Hazeltje en Grote Haas beleven elk seizoen een mooi avontuur.
In de lente, als alles begint uit te lopen en te groeien, vraagt Hazeltje zich af waarin hij zal veranderen als hij groter wordt.
In de zomer ziet Hazeltje overal kleuren. Maar hij heeft één lievelingskleur!
In de herfst inspireert de wind tot ren- en verstopspelletjes, en krijgt Grote Haas een bijzondere verrassing.
En in de winter spelen Hazeltje en Grote Haas ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet in de sneeuw.
Vrolijke en vertederende verhaaltjes om het hele jaar door van te genieten.

De verhalen verschenen eerder als kleine boekjes in een cassette, maar zijn nu in een frisse vertaling gebundeld tot een prachtig voorleesprentenboek.

Dit prachtige, wonderschone en liefdevolle boek over Grote Haas en Hazeltje, laat je hart smelten. Wat een voltreffer is dit weer van Sam McBratney. De illustraties van Anita Jeram alleen al zijn hartverwarmend en laten je glimlachen. Deze boeken en boekjes zijn ontzettend leuk voor hele kleine kindjes, omdat de illustraties simpel zijn gehouden, niet teveel nutteloosheden in de illustraties gepropt, maar precies genoeg om alles goed te kunnen zien en begrijpen. Máár ook voor de wat oudere kinderen en de volwassenen die de verhalen voorlezen zijn ze ontzettend fijn en mooi om naar te kijken. Ik geniet van elk boek van McBratney omdat ze zo liefdevol en vol betekenis zijn, en ook mijn dochter merkt dat, en kruipt dan altijd lekker in mij om mee te kijken vertellen, aan te wijzen en te luisteren. Echt een kadootje zo aan het einde van je dag. De verhalen in dit boek vinden plaats in de vier jaargetijden en dat maakt het boek leuk speels. In de lente leert Hazeltje over groei, in de zomer leert Hazeltje over kleuren, in de herfst fopt Hazeltje zijn papa en in de winter doen papa en Hazeltje ‘ik zie ik zie… wat jij niet ziet’. Zoals je ziet heeft elk verhaal zijn eigen spel en wanneer je dat zou willen kun je daar prachtig op inspelen en het op jezelf en/of je kindje betrekken (ik verander soms bijvoorbeeld de dingen van Hazeltje, in de naam of gedaante van mijn dochter, en dat vind ze maar wat mooi). Deze illustraties zijn echt tijdloos en dit zijn boeken die ik altijd zal bewaren en hopelijk dat mijn dochter en zoon ze aan hun kinderen gaan voorlezen.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047714828
Pagina’s: 63
Prijs:€ 19,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.