Strijd om Elementia – De duisternis van hoop – Sean Fay Wolfe

Gepubliceerd op

Strijd om elementia

Het is een duistere tijd voor de Grote Republiek Elementia.
De Noctem-alliantie, onder leiding van de meedogenloze lord Tenebris, heeft de Elementia-server veroverd en regeert met ijzeren hand.
De burgers van Element City zijn gedwongen zich ondergronds te verbergen voor de fanatieke Mobhunters. Hoewel Stan en zijn vrienden hun uiterste best doen, trekt lord Tenebris steeds meer macht naar zich toe. Als hij dreigt een allesverwoestende storing op de Minecraftserver te veroorzaken, is het aan Stan om dat te voorkomen. Maar de tijd begint te dringen. Is hij wel in staat om het kwaad te verslaan voordat het te laat is?

De duisternis van hoop is deel 3 van de serie “Strijd om Elementia”.
Jammer genoeg heb ik de eerste twee delen van deze serie niet heb gelezen.
Gelukkig blijkt in de loop van dit deel 3 dat het missen van de eerste twee delen niet heel erg is.
Meteen in de proloog wordt al het een en ander uitgelegd waardoor je als lezer in het verhaal zit. En niet alleen in het verhaal. Het lijkt alsof je als speler in de game van Minecraft zit!

Drake, de generaal van de Noctem-alliantie wil dat de spinvrouwspeler Arachnia de ontsnapte president Stan2012, die uitermate populair is onder het gewone volk, gevangen neemt om hem vervolgens levend aan Lord Tenebris uit te leveren. Ze hoeft het niet voor niets te doen, er staat een riante beloning tegenover. Arachna accepteert de opdracht, brengt haar leger samen en gaat vastberaden op weg om Stan te vinden. Zal haar dat lukken?

Het is ongelooflijk dat een auteur zo jong als Sean Fay Wolfe een dergelijke serie heeft geschreven. Ten tijde van het schrijven van deel 1 was deze jongeman pas zestien jaar. Ook als je niet zo thuis bent in gamen of meer specifiek in Minecraft is dit boek heel goed te volgen. Sean schrijft beeldend waardoor je de figuren voor je ziet en dat is knap. Zijn taalgebruik zal vooral jonge lezers aanspreken en laat dat nu net zijn doelgroep zijn!

De duisternis van hoop is een super spannend verhaal waarbij je als jonge lezer op het puntje van je stoel zit omdat je, zodra je begint te lezen, het gevoel hebt zelf deel uit te maken van de Minecraft-game. Minecraft fans vanaf een jaar of tien, twaalf zullen ongetwijfeld alle delen van de Strijd om Elementia willen lezen.
Het vierde en tevens laatste deel uit deze serie heet “Het lot van de wereld” en ligt al vanaf oktober 2016 in de boekhandel!

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000349982
Pagina’s: 300
Prijs: €12,50

[bol_product_links block_id=”bol_57c69015a4f65_selected-products” products=”9200000050381618,9200000060479709″ name=”Strijd om Elementia – De duisternis van hoop – Sean Fay Wolfe” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.