Controle! – Esther van der Ham

Gepubliceerd op

image

Als Marjolein er, na een noodlottig ongeval van haar man, alleen voor komt te staan, verliest ze meer en meer de controle over haar leven. Spanningen om haar gezondheid, vervelende incidenten op het werk, intriges bij het koor en een bemoeizuchtige moeder… De zorgen stapelen zich op. Ze kan zelfs haar kinderen niet meer de veilige omgeving bieden, die ze zo belangrijk vindt.

Marjolein zoekt wanhopig naar een oplossing. Om de controle terug te krijgen is ze bereid veel te doen. Heel veel. Maar gaat ze in haar zoektocht naar een nieuwe partner niet net een stapje te ver?

Marjolein Maas is tevreden met haar leventje, maar zo nu en dan ervaart ze het als een sleur. Ze heeft alles over voor haar dochtertjes Lisa en Maartje, maar de romantiek tussen haar man Luc en haar is een beetje ingedut.
Ze werkt in een kleine boekhandel en zingt met veel plezier in een koor, waar ze erg gecharmeerd raakt door de knappe Dominique.
Dan slaat het noodlot toe en komt Luc om het leven. Tot overmaat van ramp krijgt ze bij een controle in het ziekenhuis slecht nieuws… Alle dwingende adviezen van haar moeder, met wie ze een slechte band heeft, slaat ze in de wind. Ook haar zus en vriendin kunnen haar niet troosten. Ze is stellig van plan om een nieuwe vader voor haar kinderen te zoeken. Tijd om te rouwen gunt ze zichzelf niet.
Ondertussen stapelen de problemen op. Geldzorgen doen haar van baan veranderen, maar ze vindt geen voldoening in de grote onpersoonlijke boekhandel.
Pas na een zware operatie met ernstige risico’s komt ze er pas achter wie haar ware vrienden zijn… of toch niet?

Deze debuutroman van Esther van der Ham heeft een prachtige cover. Een vrouw met de handen in het haar, die de controle over haar leven kwijt is.
Esther heeft een prettige schrijfstijl, het boek leest gemakkelijk. De hoofdpersonages zijn prima neergezet, al had ik Marjolein soms wel een schop onder haar kont willen geven. Ze wil er zijn voor de kinderen, maar toch zet ze zich af en toe op de eerste plaats. Wat ik zeer zeker in haar bewonder is haar doorzettingsvermogen. Ze loopt niet weg van haar problemen, maar kijkt ze recht in de ogen. Een sterke, moedige vrouw! Eerlijk en puur geschreven.
Het verhaal heeft een uitstekende spanningsopbouw, boeiend tot de allerlaatste letter, met een verrassend plot. Die zag ik niet aankomen…
Toen ik het nawoord las, viel alles op zijn plaats. Want hoe kun je het verloop van een levensbedreigende ziekte zo goed verwoorden en zo realistisch beschrijven, als je het zelf niet meegemaakt hebt?
Chapeau Esther, wat mij betreft heb je jezelf met deze prachtige debuutroman voorgoed op de kaart gezet.

Esther van der Ham heeft zich laten inspireren door gebeurtenissen in haar omgeving die een geheel eigen leven zijn gaan leiden in ‘Controle’. Esther is uitgeefster. Ze schreef en illustreerde diverse kinderboeken. Dit is haar eerste roman.

Uitgeverij: Droomvallei
ISBN: 9789491886584
Aantal pagina’s: 240
Prijs: €14,50

[bol_product_links block_id=”bol_5825bc3ad9622_selected-products” products=”9200000065623331″ name=”Controle” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.