TAGGED – Daders en Redders – Titia Wijbenga

Gepubliceerd op

tagged-daders-en-redders-titia-wijbenga

De achttienjarige Merel wordt na de schooltijd ontvoerd. Tot haar grote angst werkt ze er op onverklaarbare wijze zelf aan mee. Al snel blijkt dat haar ontvoerders haar op een onmenselijke manier misbruiken voor experimenteel onderzoek. Ze blijkt niet het enige slachtoffer te zijn. Als ze samen met haar lotgenoot Martijn en met hulp van de mysterieuze “Stem” weet te ontsnappen, blijken ze hun leven nog steeds niet zeker te zijn. Daarom roepen ze de hulp in van kindertherapeute Maud en privédetective Mark, die op zoek is naar het vermiste meisje Ruth. Samen weten ze steeds dichterbij de angstaanjagende waarheid te komen.

Is het toeval dat alle proefpersonen hooggevoelig zijn? En wie is de “Stem”?

Samen met TAGGED Slachtoffers vertellen deze twee verschillende boeken… alles!

TAGGED Daders en Redders is hetzelfde verhaal als in TAGGED Slachtoffers, maar dan gezien vanuit het perspectief van de volwassenen in het hele verhaal. Zo ontstaat een uniek boekenduo.

In TAGGED Daders en Redders volg je de volwassenen in het verhaal. Elk hoofdstuk is geschreven vanuit een ander persoon. Apart om te lezen, want in TAGGED Slachtoffers verdwijnt de 18 jarige Merel, terwijl in dit boek haar oma zich zorgen maakt omdat Merel niet thuis komt. Een onzeker maar vooral angstige tijd volgt. Wat oma Bosman niet weet is dat Merel de nieuwste proefpersoon zal worden van Andersson, die werkt in opdracht van GSMR. In zijn ‘kliniek’ gebruikt hij hooggevoelige jongvolwassenen voor zijn experimenten. De manier waarop deze experimenten met de jongvolwassenen worden gedaan zijn uiterst luguber. Het kamermeisje Britta dat de proefpersonen moet verzorgen zit in een tweestrijd. Aan de ene kant voelt ze zich schuldig tegenover de jongeren, ze beseft dat de experimenten die worden uitgevoerd niet juist zijn, maar aan de andere kant kan ze niet anders. Terug naar haar thuisland Zweden is geen optie, daar zal ze eenzamer zijn dan ze nu is. Met Andersson heeft ze een haat/liefde verhouding. Ze vindt hem een creep, maar op een vreemde manier ook aantrekkelijk. Dan weten twee jongeren te ontsnappen en zij roepen de hulp in van therapeute Maud. Ook detective Mark sluit zich bij hen aan in de hoop meer te weten te komen over het verdwenen meisje Ruth waar hij naar op zoek is. Het wordt spannend voor Andersson, want zal men nu achter de praktijken van GSMR komen en wat gaat er dan gebeuren?

TAGGED Daders en Redders is de andere kant van het verhaal van TAGGED en dat maakt de boeken bijzonder om te lezen. Het verhaal is soms tot in de kleinste details uitgewerkt en dat zorgt ervoor dat beide verhalen elkaar perfect aanvullen. Een bijzonder duo wat zeker de moeite waard is om -samen met iemand anders- te lezen.

Uitgeverij: In-OutBooks
ISBN: 978 94 90537 64 7
300 pagina’s
Prijs: € 17,50 per boek

[bol_product_links block_id=”bol_5a21bbcac6dc0_selected-products” products=”9200000084842280″ name=”TAGGED – Daders en Redders – Titia Wijbenga” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.