Vallen en opstaan – Martine Boutsen

Gepubliceerd op

cover vallen en opstaan

Autobiografie over een meisje van geboorte tot nu. Te maken gehad met ongewenste drugstoediening tijdens een avondje stappen op haar 24ste, in die periode was ze fotomodel en kreeg ze een psychose, en er volgde een opname… een veel te lange opsluiting en een behandeling zonder vragen of antwoorden…nadien heeft ze haar leven terug in handen genomen, werft ze cliënteel aan voor een vereniging, doet terug modellen/acteer werk, doet iets met moderne kunst en is stilaan opgeklommen van dal tot berg. (originele flaptekst)

Na een moeilijke jeugd vol gebrek aan liefde en warmte werkt Martine als fotomodel. Op haar vierentwintigste komt zij na een avondje stappen in aanraking met ongewenste drugstoediening met een psychose tot gevolg. Martine wordt opgenomen en gaat een lange opnamen tegemoet met een behandeling vol vragen, maar zonder antwoorden. Gelukkig weet zij uit het diepe dal omhoog te klimmen, gaat terug naar het modellenwerk en verdiept zich in de moderne kunst. Haar ervaringen uit haar leven gebruikt Martine in haar werk als coach en ervaringsdeskundige om andere mensen te helpen. Vallen en opstaan is het autobiografisch levensverhaal van een jonge vrouw die langzaam aan op is gekrabbeld en de regie over haar leven weer in eigen hand heeft.

In Vallen en opstaan lees je het verhaal van Martine. Ze brengt haar jeugd door in een ondernemers gezin. Een gezin waarin haar ouders het druk hebben met hun zaak en weinig aandacht hebben voor Martine en haar oudere broer. Toch kijkt ze op zichzelf terug als een lachend kind, hoewel ze achteraf niet beter wist. De relatie tussen haar ouders is gespannen en er is veel ruzie. Als Martine dertien is gaan zij uit elkaar, Martine gaat met haar moeder mee. Op school is ze populair, krijgt ze een vriendje en beleefd zij ook haar eerste gebroken hart. Hoewel haar moeder goed voor haar zorgt en Martine niets tekort komt mist ze toch de warmte.

Twee weken voor haar twintigste verjaardag gaat Martine het huis uit om op zichzelf te gaan wonen en dan beginnen de wilde jaren van Martine. Ze begint als stripper in studentencafés en werkt een tijdje in een nachtclub aan de kust, gewoon, omdat ze een vrouw van de wereld is en alles een keer wil hebben meegemaakt. Martine begint aan opleiding administratie en bedenk zich dat het strippen wellicht niet zo’n goed idee was. Ze schaamt zich en wordt stil en teruggetrokken. Na haar opleiding heeft Martine diverse baantjes en relaties en volgt verschillende cursussen.

Martine is al jaren zeer geïnteresseerd in astrologie en spiritualisme als ze George tegenkomt. Er is herkenbaarheid op het gebied van astrologie en het contact wordt closer. George blijkt echter een soort van loverboy te zijn. Hij pakt Martine volledig in en zal uiteindelijk voor haar val zorgen. Op een nacht wordt ze gedrogeerd en een zwarte periode met een psychose volgt. Ze verlies haar baan en ook zichzelf. Martine wordt opgenomen en leert zichzelf, en de mensen om haar heen dan pas echt goed kennen. Gelukkig weet ze zichzelf uit het diepe dal omhoog te vechten en de regie over haar leven terug te nemen.

Een bijzonder boek waarin Martine op een eerlijke manier recht door zee verteld over de belevenissen uit haar leven en hoe ze op het punt gekomen is waar ze wilde zijn.

Uitgeverij: Shop My Book.com
ISBN: 9781616270667
63 pagina’s
Prijs: € 17,17

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.