De jeugd van tegenwoordig

Gepubliceerd op

Zeg lieve meisjes en jongens, jullie weten het misschien nog niet, maar het is helemaal mis met jullie hoor! Dat lees ik regelmatig in de krant en dan moet het waar zijn. Ze zeggen dat jullie alleen maar ontevreden kunnen zijn, niet meer opstaan voor oudere mensen in de bus of tram, altijd en eeuwig een grote mond geven en het materialisme is door jullie uitgevonden. Daarbij zijn jullie verschrikkelijk in de watten gelegd. Ontzettend verwend. En het ergste is nog: zonder er dankbaar voor te zijn.

Dat ligt dan weer aan de ouders. Mijn generatie. Ik ben van de generatie van het “langharig werkschuw tuig dat zou opgroeien voor galg en rad”. De generatie die nog U zei tegen hun ouders en tegen iedereen die ouder was dan jijzelf. Want dan toonde je respect. Tja, dat zie je niet meer tegenwoordig. De jeugd van tegenwoordig je en jouwt alleen maar. Heeft geen enkel respect. Wat zal er in hemelsnaam van hen terecht komen?

Nou, dat zal ik u/je vertellen.
Veel van die ontzettend verwende, in de watten gelegde ontevreden materialisten schijnen toch aardige ideetjes te hebben. Ideetjes die ze omzetten in bijvoorbeeld een eigen bedrijfje. Het reilen en zeilen van zo’n bedrijfje gaat ze wonderbaarlijk gemakkelijk af en voor je het weet staan ze in de top vijfentwintig van de vijfentwintig beste jonge ondernemers van het jaar. (Toevallig op internet ontdekt, toen ik bij gebrek aan inspiratie, wat aan het surfen was.) Hoe ze dat toch voor elkaar krijgen? Geen idee. Ik ben van de generatie langharig werkschuw tuig. Mijn ideetjes gingen voornamelijk over waar kan ik mijn hangmat het langst in de zon hangen en als ik er genoeg van heb is er dan ook nog schaduw? Nou, daarna was ik al moe van zo’n lange zin natuurlijk en ging ik een dutje doen. Precies ja, in die hangmat.

Nee, kijk “de jeugd van tegenwoordig” heeft nooit gedeugd. Niet in mijn tijd en niet in deze tijd. Altijd zal er over ze geklaagd worden en hoewel het lang niet altijd terecht is, zo zitten wij mensen nu eenmaal in elkaar. Mopperaars.

Ben je nieuwsgierig naar waar de jeugd van tegenwoordig toe in staat is?
Kijk voor de gein eens op deze website: http://www.sprout.nl/357/25-onder-de-25

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.