De Al-Qaedaconnectie deel 2 – Rolf Österberg

Gepubliceerd op

image

De wereld is in rep en roer. Israël is in het nauw gedreven, de CIA zit bovenop de ontwikkelingen en Nederland wordt onverbiddelijk meegezogen in de geweldsspiraal.

De onbekende groepering de Mohammeds Warriors heeft een nieuwe aanslag in Nederland aangekondigd, maar welk doel hebben ze voor ogen? Het koninklijk huis, het Grachtenfestival, de Westerscheldetunnel? Het is de “denktank”, bestaande uit politie-officier Hans Buurman, NCTB-medewerker Cas van Daelen en Mossadanalist Albert Kooistra, er alles aan gelegen die tweede aanslag te voorkomen.

Al Qaeda’s superterrorist Fahjeed Rashwan speelt echter een duivels spel. Wat is de rol daarin van Rejhana, en van Latif? En van De Algerijn, de Tsjetjeen en Ismaïl Turkut?

In dit tweede deel van ‘De Al-Qaedaconnectie’ wordt de dreiging van een terroristische aanslag in Nederland groter. Met dezelfde hoofdpersonages als in het eerste deel wordt er alles aan gedaan om die aanslag te voorkomen. Maar waar moeten ze beginnen? In het kleine Nederland kunnen veel plaatsen het doelwit zijn van een aanslag. Er wordt ook nu weer samengewerkt met de Mossad en de CIA. Albert Kooistra, een Mossadanalist, komt zelfs vanuit Israël om zijn medewerking te verlenen.
Welk doel heeft die geheimzinnige Fahjeed Rashwan, die onder veel schuilnamen opereert, voor ogen?
En hoe gaat het verder met de relatie van Cas en Rejhana? Overleeft die de toenemende druk?

Dit tweede deel is beduidend spannender dan het vorige deel. Nu we kennis gemaakt hebben met alle personages die erg goed uitgediept zijn, proef je de grimmige sfeer in dit vervolg. Österberg schrijft zowel vanuit het perspectief van de Al-Qaedaterroristen, als die van het terreurbestrijdingsteam. Je volgt alle activiteiten van de terroristen. Met verbazing lees je over de nauwkeurig geplande aanslag. Alle zorgvuldig beschreven details komen aan bod. Dit heeft tot gevolg dat je een stap voor loopt op het onderzoeksteam. Alleen het doelwit blijft tot het laatste moment een verrassing.
De spanning loopt met het omslaan van iedere bladzijde op. Je wilt weten hoe het afloopt. De auteur schrijft eenvoudig, maar erg beeldend.
Beide boeken geven een duidelijk en realistisch beeld van de islamisering in Nederland, waarin angstaanjagend en pijnlijk duidelijk wordt waar een terroristische organisatie als Al-Qaeda toe in staat is.

Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 9789491300271
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 17,50

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.