Het uur van de engelen – Danielle Trussoni

Gepubliceerd op

9780670021475_Angelology_JKT.indd

‘ doordrongen met angelologie en het gevaar van de oorlog tussen engelen en Nephilym’
Als klein meisje werd Evangeline door haar vader naar het St. Rose Convent in New York gebracht. De beschermde opvoeding en de grote kennis die ze over engelen heeft opgedaan, zijn goed voor haar geweest. Nu, op haar 23ste, verandert haar rustige leven in een dollemansrit wanneer ze tijdens haar werk in de bibliotheek een brief uit 1943 aan de moeder-overste ontdekt. Als ze verder het archief induikt en met de oude Zuster Celestine praat, komt ze achter de geschiedenis van een eeuwenoude en verborgen strijd: het conflict tussen de engelengeleerden en de verschrikkelijk mooie en verleidelijke, maar uiterst gevaarlijke afstammelingen van engelen en mensen, de Nephilim. Evangeline blijkt zonder het zelf te weten in de traditie van de Angelogisten te staan. Ze begint haar missie te begrijpen en ziet het gevaar dat de Nephilim nog steeds voor de mensheid betekenen. Om te achterhalen wat de Nephilim van plan zijn en de aarde te behoeden van de ondergang zal Evangeline al haar moed en kennis moeten aanwenden. De strijd is nog niet voorbij… Sterker nog, hij vlamt in alle hevigheid weer op. 

Evangeline word op jonge leeftijd naar het klooster St. Rosa gebracht door haar vader. Het enige dat ze weet is dat haar vader met gevaarlijke dingen, onderzoeken, bezig is en dat het te maken heeft met de verdwijning, dood, van haar moeder. En dat hij haar wil beschermen door haar naar het klooster te brengen. Wanneer meneer Verlaine een brief aan het St. Rosa stuurt om toestemming te krijgen hun bibliotheek, archieven, in te mogen zien word Evangeline’ interesse gewekt en gaat ze zelf ook op onderzoek uit naar de bevindingen die meneer Verlaine tot nu toe heeft gedaan en aan haar heeft laten zien. Meneer Verlaine zijn onderzoek wordt gefinancierd door de mysterieuze heer. Grigori. Verlaine heeft ontdekt dat zuster Innocenta contact had over een expeditie die gefinancierd werd door mevrouw Rockefeller. Evangeline komt tot schokkende ontdekkingen maar is sceptisch, totdat ze in gesprek raakt met de oude en zeer zieke zuster Celestine. Die weet Evangeline dingen te vertellen die overeenkomen met wat ze tot nu toe al heeft gevonden maar nog steeds gelooft ze er weinig van, want zoals de mens vroeger op zijn gevoel vertrouwde zo wil de mens nu onomstotelijk bewijs van iets zien, voelen, ruiken, en zo ook Evangeline, over de bewering dat engelen echt bestaan en er een oorlog aankomt tussen mens en engel. Pas wanneer we in Celestine’ herinneringen terug gaan naar haar tijd op school en haar onderzoeken naar engelen merk je wat er allemaal gebeurd is en wat voor effect dat heeft op het nu (in het verhaal). Evangeline heeft meer met de engelen te maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden en het gevaar komt razendsnel dichtbij zonder dat ze daar enige weet van heeft.
Het is zo mooi en goed geschreven dat het niet aanvoelt als een verzonnen verhaal maar eerder als een waar gebeurd verhaal en dat vind ik ontzettend mooi aan dit boek, je gelooft het. Ook komen er wendingen in voor die ik niet had verwacht. Het enige dat je in gedachten moet houden om verwarring te voorkomen is dat het verhaal van Evangeline in één dag gebeurd maar doordat het verhaal, de herinneringen, van zuster Celestine ertussendoor worden verteld lijkt het allemaal veel langer in beslag te nemen. Het begin van dit verhaal is vrij inleidend geschreven vanwege de kennis die “nodig” is over engelen, het klooster en alle vroegere gebeurtenissen maar naarmate het verhaal vordert word het steeds spannender en blijft het je verbazen.

Dit verhaal is absoluut het tegenovergestelde van de ‘standaard’ engelen verhalen, daarin zijn ze mooi en goed en is er vrede tussen alle soorten, van engelen tot Nephilim van mens tot engel, maar dit verhaal is bloedstollend anders, allemaal willen ze hebben of vinden wat de ander wil of heeft en dat geeft een extra stuk spanning die je vasthoud.

Een ontzettend spannend mooi verhaal dat je doet balen als je de laatste pagina omslaat.
Gelukkig is er een vervolg op ‘het uur van de engelen’ deze heet ‘de stad van de engelen’ hierin gaat het verhaal over Evangeline verder en kun je opnieuw genieten van haar nieuwe en bizarre leven.

Uitgeverij: AW Bruna
ISBN: 978 90 449 6266 6
Pagina’s: 486
Prijs: € 7,99

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.