Ontvoerd – Helen Vreeswijk

Gepubliceerd op

9789000344000_download

Anouk heeft een geheim dat ze met niemand durft te delen; ze heeft pas ontdekt dat ze op meisjes valt. Hierdoor leidt ze een dubbelleven en verzint ze leugen na leugen. Zo komt ze steeds dieper in de problemen. Als ze uiteindelijk de moed heeft om het haar ouders te vertellen, vindt ze geen begrip. Haar wereld stort in en ze wenst haar ouders het ergste toe. Maar daar krijgt ze snel spijt van als een onbekende het gezin binnendringt en geld eist voor een leven.

Anouk is zeventien jaar wanneer ze tot over haar oren verliefd wordt. Mooi toch zou je denken. Voor Anouk is niets minder waar want het is geen jongen waar ze verliefd op word maar een meisje. Samen met Kylie, Charlotte, Sandra en Simona vormen ze een groepje van vijf gezellig meiden bij elkaar maar ze houd het toch maar voor zichzelf want wat zullen de meiden daarvan denken. Wel heeft ze op een dag de moed bij elkaar geraapt en verteld het haar ouders. Deze reageren niet zoals ze had gewild, en in haar boosheid wenst ze hen al het kwaad toe dat ze kan bedenken. Helaas komt die wens op een andere manier uit en dan begint het verhaal pas echt. De ontvoerder heeft alles tot in de details uitgewerkt en begint zijn plan met de lijst van rijkste mensen in Nederland door te spitten. Daar kiest hij een willekeurige familie uit dat zijn plan moet gaan voltooien. Helaas gaat niet alles zoals hij had geplant en gaat hij wellicht verder dan hij gedaan zou hebben wanneer alles op rolletjes had gelopen.

Het verhaal wordt ontzettend goed verteld, alle politie acties, de reactie van het gezin en anderen in de directe omgeving. Dit verhaal is gewoon écht. De spanning word langzaam aan opgebouwd en is echt de drive in het verhaal, het word naar het einde toe steeds spannender en bezorgd je vaak de koude rillingen. Vreeswijk weet je tot de laatste bladzijde vast te houden met haar meeslepende schrijfstijl. De cover kan ik qua verhaal niet erg plaatsen maar dat neemt niet weg dat ik hem erg mooi vind en hij wel degelijk in het oog springt wanneer je hem ziet.

Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000344000
Pagina’s: 305
Prijs: € 12,50

 

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.