Spiegelman – Lars Kepler

Gepubliceerd op

Vijf jaar geleden verdween ze, nu wordt haar lichaam gevonden.
Wie was de man die ze zag in het raam? Wie is Spiegelman?.Vijf jaar na haar verdwijning wordt het levenloze lichaam gevonden van een jonge vrouw. De enige ooggetuige van de moord is een warrige man, die niet zeker weet wat hij gezien heeft. Joona Linna roept de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark, zodat de man onder hypnose zijn herinneringen weer kan oproepen.

Jenny Lind is een blond meisje van zestien met een bepaalde schoonheid die je niet thuis kunt brengen. Ze wordt na schooltijd ontvoert, vijf jaar lang geen tekrn leven, maar dan wordt haar levenloze lichaam ontdekt. Martin is opgepikt als getuige in het onderzoek,maar dat gaat moeilijk door zijn psychische gesteldheid, Joona Linna leidt sinds kort het onderzoek. Wanneer Martin zegt me te willen werken schakels Joona Dr. Erik Maria Bark in, een export op gebied van psychotraumatologie, kort gezegd kan hij helpen die Martin onder hypnose te brengen en z’n herinneringen te ordenen. Langzamerhand krijg Joona vat op wat, hoe en wie maar de aanloop even gaat niet zonder verliezen.

Dit is weer zo’n verhaal dat begint zoals alle andere, vooral inleidend en véél personages, maar bij dit verhaal…. hij zuigt je acuut naar binnen, het verhaal grijpt je meteen vast en je blijft lezen, lezen, lezen. De pure wanhoop in het verhaal zorgt ervoor dat je als lezer in sneltreinvaart doorleest en wat geeft dat een verhaal toch een boost, want hoe sneller ik lees des de meer het verhaal bij mij binnenkomt. De jacht op de dader is ongekend, ze hebben weinig en wat ze hebben kunnen ze misschien niet eens gebruiken…. Nou reken maar van yes dat je met je tenen krom en een hoge hartslag verder leest. Naarmate het verhaal vordert en Rechercheur Joona grip krijgt op alles knalt de spanning omhoog. Er is één personage die ik een split second verdacht heb, maar ook meteen weer verworpen heb en tóch is dat de dader, geweldige twist. De titel komt later in het verhaal tot uiting en die is bizarder dan je had kunnen indenken. Wat ik ook mooi vind aan Lars Kepler is de manier van schrijven, veel opschrijven maar evengoed niks echt onthullen. Op het laatst wanneer Joona een dialoog heeft met Valeria wordt het hele verhaal ontrafeld voor degene die nog niet alle puzzelstukjes op hun plaats heeft kunnen krijgen tijdens het lezen. Dit was echt weer een knaller van een thriller. Echt een geweldige duo.

Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789403106410
Pagina’s: 539
Prijs: € 21,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.