Stad van de engelen – Danielle Trussoni

Gepubliceerd op

9200000011326261

Tien jaar geleden verdween Evangeline nadat ze met historicus Verlaine in de eeuwenoude strijd tussen engelengeleerden en de kwaadaardige halfengelen, de Nephilim, betrokken raakte. Nu duikt ze opeens weer op in Parijs waar Verlaine zijn werk als engelenjager heeft voortgezet. Zijn gevoelens voor haar zijn echter niet verdwenen en dat brengt hem in grote verwarring over zijn missie, want haar genen blijken niet puur menselijk te zijn… Tijdens hun korte ontmoeting wordt ze voor zijn ogen ontvoerd door een van de meest gezochte engelen. De achtervolging brengt Verlaine van de schaduw van de Eiffeltoren naar de paleizen in Sint Petersburg en diep in Siberië en de kust van de Zwarte Zee. Daar komt niet alleen de waarheid over Evangelines afkomst aan het licht, maar ook de krachten die het ras van de Nephilim kunnen versterken of uitroeien. De strijd is nog niet ten einde… 

Het is tien jaar sinds Evangeline is verdwenen. Verlaine heeft in die tijd, tien jaar terug, ontdekt dat hij het vermogen het wezens, engelen, te zien zoals ze echt zijn en niet zoals de normale burger ze zou zien, als gewoon mens. Deze gave zal hij echter goed verborgen moeten houden want wanneer de wezens merken dat hij ze kan zíén is hij in gevaar. Enim-engel Eno is in Parijs voor een opdracht van de Grigori’s, om precies te zijn Axicore Grigori, en weigert haar vleugels te verbergen voor de Angelologen, ze noemt ze aasgieren omdat dat soort mens op alles jaagt dat met engelen te maken heeft, Nephilym, engel het maakt niet uit als het maar een hemels wezen is. De opdracht van Eno is simpel, dood Evangeline. Evangeline is een Grigori maar heeft geen enkel kenmerk van die bloedlijn en dus moet ze dood. Bruno,de baas van Verlaine, merkt wel dat er iets niet in de haak is met Verlaine maar zou niet kunnen vertellen wat, hij is zijn beste ‘jager’ dus maakt hij er niet heel veel van, ook al houd hij het wel in de gaten, daarbij komt hij erachter dat hij precies zo’n zelfde geheim in zich meedraagt. Verlaine heeft Evangeline weer gezien en is meteen al zijn zekerheid kwijt want hij houd van haar maar haat haar ook. Terwijl Verlaine Evangeline weer ontmoet word ze ontvoerd door Eno en komt terecht bij een oude bekende die niet veel goeds in de zin heeft. Vera Varvara is een onderzoekster en Bruno het haar gebeld om haar hulp in te schakelen in de zoektocht naar Evangeline. Er komen heel veel feiten en geheimen aan het licht waardoor ze achter de reden komen waarom Evangeline is ontvoerd. Ook komen ze terecht bij Nadia, Vladimir Ivanov’s vrouw, en de enige die nog in leven is van degenen die bij de ondervraging van Percival Grigori aanwezig waren. Evangeline ligt vastgebonden in een onderzoekscentrum waar dr. Godwin de scepter zwaait en allerlei onderzoeken op haar uitvoert. Verlaine en consorten gaan op zoek naar Evangeline en vinden haar op tijd, maar of de afloop ook gaat zoals gehoopt.

Het einde is doorspekt van verdriet en deze bepaald de vele keuzes die Verlaine maakt.
De duisternis en gevaren doen weer tussen de bladzijden vandaan. Je weet niet wat je kunt verwachten, wie krijgt de overhand en wie spit het onderdelf. Het is weer een knap staaltje onvervalste spanning die je in zijn greep houd van begin tot het eind. Wel vind ik ook in dit deel weer dat er héél veel informatie verteld word waardoor mijn aandacht af en toe verslapte, maar het verhaal heeft al deze informatie nodig en word daar alleen maar steker door.

Uitgeverij: AW Bruna
ISBN: 978 90 229 9671 3
Prijs: € 18,95
Pagina’s: 288

Geschreven door

Contact Info

One thought on “Stad van de engelen – Danielle Trussoni

    mandje said:
    20 juli 2015 at 15:34

    Hoi, ik vroeg mij af wanneer het derde deel hiervan uitkomt?

    Groetjes Mandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.