1 seconde – Sophie McKenzie

Gepubliceerd op

Het leven van Charlie verandert in één klap als haar moeder omkomt bij een bomaanslag in Londen. Maanden later ontmoet ze Nat, die net als zij moet leven met de vreselijke gevolgen van die dag. Eindelijk iemand die haar begrijpt. Maar hoe dichter ze bij hem komt, hoe meer Charlie het vermoeden krijgt dat er iets niet klopt. Wat weet Nat over de bomaanslag wat hij niet vertelt?
Door het wisselende perspectief tussen Charlie en Nat houdt deze thriller je in zijn greep tot de laatste bladzijde.

Op de markt waar honderden mensen zomaar wat rondlopen en anderen wachten op hun voedselpakket, is Nat in paniek op zoek naar zijn broer Lucas en Charlie heeft ruzie met haar moeder, op dat moment ontploft er een bom. Charlie verliest haar moeder bij de aanslag en haar leven staat op z’n kop, ze woont nu bij haar oom, de broer van haar vader die ze zich vaag herinnert, en een tante, die ze nog nooit heeft gezien. Een rare gewaarwording want, zo beseft ze, deze mensen zijn rijk en het wordt dus een compleet ander leven dan ze gewend is. Wanneer Charlie naar school gaat ontmoet ze al snel een superaardig meisje die Jas heet en die Charlie een beetje wegwijs maakt op school. Jas verteld Charlie dat ze weet van haar moeder en dat ook haar broers bij die aanslag waren. Vanaf dat moment krijgt alles een lading mee die situaties erg ongemakkelijk maken. Nat en Charlie ontmoeten elkaar wat eerst erg ongemakkelijk is en daarna cruciaal.

 

Hoopgevend, verrassend en vooral onthutsend zijn de eerste woorden die in mijn hoofd schieten na het lezen van dit verhaal. Dit verhaal mag zeker wel worden omschreven als actiethriller want jeetje wat een spanning en gelaagdheid zit erin. Al in het eerste hoofdstuk, dat toebehoord aan Nat, grijpt de paniek zich vast aan de bladzijden en aan jou als lezer, en dat voert door het hele verhaal heen. Je leert door het verhaal ook maar weer, dat jezelf uiten altijd beter werkt dan in jezelf gekeerd blijven en een ander naar je motieven laten raden. De gevaren die Charlie en Nat tegemoet treden doen je rillen, en hun verdriet is voelbaar en zo ontzettend begrijpelijk. Het is ontzettend vlot en fijn geschreven, het leest alsof je een film kijkt, niet téveel details zodat het irritant wordt, maar wel genoeg om deze film mee te maken, echt een genot om te lezen. Wraak maakt blind kun je wel stellen en ook op dit verhaal is dat zeer zeker van toepassing. Een verhaal over verdriet, hoop en wraak met een scheutje liefde, dat je vanaf begin tot het eind bijna tot wanhoop drijft. De titel ‘1 seconde’ had niet beter gekozen kunnen worden, want in veel situaties in het verhaal hebben Charlie en Nat maar 1 seconde om na te denken en tot actie over te gaan. Het einde is zo ontzettend spannend en goed neergezet dat je baalt dat je de laatste pagina hebt bereikt. Ik weet zeker dat je uitkijkt naar het vervolg ‘elke seconde telt’ die op 30 juni 2020 verschijnt. Een echte thriller waar je nog lang over nadenkt met het gevoel alsof je er zelf middenin hebt gezeten en dat is ontzettend knap gedaan door de schrijfster.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026151422
Pagina’s: 279
Prijs: € 15,99

[bol_product_links block_id=”bol_5e844279a5551_selected-products” products=”9200000124881709″ name=”1 seconde” sub_id=”Sophie McKenzie” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.