13 minuten – Sarah Pinborough

Gepubliceerd op

image002

Ik was dertien minuten dood.
Ik kan me niet meer herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog wel: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal. Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent, is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me, dat weet ik zeker. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden. Of wel?

Wanneer Becca op tv ziet en hoort wat er met Natasha is gebeurd gaat ze direct naar het ziekenhuis ook al zijn ze geen vriendinnen meer. Becca vind dat ze dat, ondanks dat ze geen vrienden meer zijn en ze ingeruild is voor twee barbies, een soort van verplicht is aan Natasha en haar ouders. Daar aangekomen zijn de nieuwe vriendinnen van Natasha, Jenny en Hayley, er ook en dat botst. Natascha is 13 minuten dood geweest en mist een heel stuk in haar geheugen wat natuurlijk ontzettend naar is, maar het lijkt wel of wat er gebeurd is en hoe haar niet zoveel interesseert. Veel is er, in Natasha’s ogen, na haar dood ervaring wel verandert, haar vriendinnen Hayley en Jenny doen vreemd en zelf voelt Natascha zich ook anders. Natascha heeft ineens veel behoefte aan haar vriendschap met Becca maar dat zullen haar vriendinnen nooit oké vinden. Aiden, het vriendje van Becca, is werkzaam voor Jamie McMahon, de man die Natasha uit de rivier heeft gehaald. Onderzoek van de politie duurt erg lang en er lijkt weinig bewijs te vinden over wie de dader zou kunnen zijn of wat er gebeurd is, totdat er nóg een meisje in dezelfde rivier word gevonden en waarnaar blijkt dat ze dezelfde jongen kende als Natascha. Becca is wel blij als het contact met Natascha weer beter word ook al vind ze het ergens in een klein hoekje van haar brein érg vreemd. Waarom nu ineens wel weer? En wat is er aan de hand tussen de barbies?

Een behoorlijk heftig en super goed verhaal. Vanaf het begin word je erin meegetrokken. De verdenkingen, onderzoeken, stiekeme onderzoeken en verdachtmakingen vliegen je om de oren en doen je hoofd tollen over wat er is gebeurd en wie de echte dader is. De cover is heel minimalistisch maar zo sterk, juist daarom denk ik. Eén ding zag ik duidelijk aankomen maar evengoed ‘schrok ik ervan’. Je voelt echt de haat en nijd maar ook de liefde tussen de vriendinnen door het boek sijpelen maar hoeveel daarvan oprecht is weet je niet. Een ontzettend spannend verhaal dat je vast blijft houden tot het einde, die ook erg verrassend is en je je wenkbrauwen omhoog laat gaan en je mond open doet vallen. Huiveringwekkend en ontzettend goed, bijna niet weg te leggen tot hij uit is.

Uitgeverij: Best of YA – Van Goor – Unieboek spectrum
ISBN: 9789000355709
Pagina’s: 368
Prijs: € 18,99

[bol_product_links block_id=”bol_594ce9e6e24ce_selected-products” products=”9200000075752788,9200000075789187″ name=”13 minuten – Sarah Pinborough” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.