Blindelings – Chinouk Thijssen

Gepubliceerd op

Blindelings-FRONT

Ivy Maron is bijna achttien en zit op de modevakschool. Vanaf het moment dat ze de mysterieuze Sander ontmoet, ontstaat er langzaamaan een afstand tussen Ivy en haar beste vriendinnen.
Ze lijkt wel een dubbelleven te leiden en volgens haar omgeving heeft Sander haar compleet in zijn macht. Als ook Ivy’s veilige thuissituatie voor altijd dreigt te veranderen en ze het idee heeft dat ze bij niemand meer terecht kan, maakt ze gevaarlijke keuzes. Kan iemand Ivy nog redden of is het al te laat? 

Kim, Ivy en Marsha zijn al van jongs af aan bevriend, ze doen alles samen en weten alles van elkaar. Ivy heeft sinds drie maanden verkering met de drieëntwintig jarige Sander en ze heeft haar ouders daar niets over verteld omdat haar moeder nogal beschermend is en dat zou alleen maar erger worden als ze wist dat Ivy een oudere vriend heeft.
Sander gedraagt zich de laatste tijd erg raar, buiig, opgefokt vind Ivy en ze is bang dat het door haar komt, maar wanneer Sander haar verteld wat er echt aan de hand is schrikt ze zich een ongeluk. Wat er aan de hand is maakt haar bang een paranoïde en dat is niet geheel onterecht blijkt in de loop van het verhaal.

Ivy raakt steeds verder verwikkeld in de chaos die Sander heeft gecreëerd en komt er op geen mogelijke manier meer uit. Sander weet haar met de juiste woorden en daden binnen te halen en dingen te laten doen waar ze zeker spijt van krijgt. Maar Ivy kan alleen maar denken ‘hij houdt toch van mij? Dus ik moet hem helpen, anders heeft hij niemand meer’.

Hoe verder het verhaal vordert hoe onwerkelijk het lijkt, alles lijkt zo overduidelijk maar Ivy blijft maar excuses verzinnen want het spreekwoord luid niet voor niets ‘liefde maakt blind’.
Het is ontzettend frustrerend om te lezen wat Ivy allemaal overkomt en waar ze allemaal instinkt terwijl het allemaal zo overduidelijk niet in de haak is en hoe haar vriendinnen haar dat overduidelijk proberen te laten inzien maar daar hopeloos in falen.

Een ontzettend spannend goed geschreven verhaal die je vasthoudt tot het eind. Spannend frustrerend en ontzettend vlot geschreven en ware thriller omdat je weet dat het fout gaat maar hoe wat en wanneer heb je geen voorstelling van en dat houd de spanning er tot het einde (en erna) in. En wat ik met mijn laatste zin bedoel zul je pas snappen als je hem uit hebt.

Uitgeverij: Scelta publishing
ISBN: 9789491884245
346 Pagina’s
Prijs: € 18,95

 

 

 

Geschreven door

Contact Info

One thought on “Blindelings – Chinouk Thijssen

    Chinouk Thijssen said:
    9 februari 2015 at 14:24

    Bedankt voor je ontzettend mooie recensie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.