Chemical Garden 3: Verbreken – Lauren Destefano

Gepubliceerd op

9200000011356705

Door een mislukte poging van wetenschappers om een perfect menselijk ras te creëren, worden vrouwen niet ouder dan twintig jaar en sterven mannen op hun vijfentwintigste. Met nog een paar jaar te gaan, komt het einde voor Rhine steeds dichterbij. Helemaal nu ze in het ziekenhuis ligt en Vaughn haar nog altijd achterna zit. Samen met Linden en Cecily slaat ze op de vlucht. Nu ze weet dat haar broer nog leeft, zet ze alles op alles om hem te vinden. Zo hoopt ze de antwoorden te krijgen waar ze al zo lang naar op zoek is.
(Let op! De recensie bevat spoilers over de eerste twee delen van deze trilogie).Verbreken is het zinderende slotdeel in de sensationele, futuristische The Chemical Garden-trilogie en overtreft de eerste twee delen.
Nu Rhine aan het herstellen is van de wond op haar been waar ze de zender uitgesneden heeft en van de experimenten die Vaughn op haar uitoefende, is ze terug bij af. Het is haar niet gelukt om te ontsnappen aan Vaughn en Linden gelooft nog steeds niet dat zijn vader tot slechte dingen in staat is. Dat verandert als Cecily Rhine wel blijkt te geloven en Linden overhaalt om hen te helpen.
Linden is bereid om Rhine haar vrijheid terug te geven zodat ze op zoek kan gaan naar haar broer, maar door een noodlottige gebeurtenis staat zijn wereldbeeld ineens op zijn kop en kan hij niets anders dan samen met Rhine en Cecily vluchten voor de grillen van zijn vader. Linden, Rhine en Cecily gaan samen op zoek naar de broer van Rhine, die ondertussen onderzoekslabaratoria in de lucht laat vliegen en de weg compleet kwijt lijkt te zijn. Tijdens de vlucht annex zoektocht komen ze terecht op een plaats waar Rhine nooit meer naar hoopte terug te keren: Madame met haar meisjes, waar Rhine ook ooit vastgehouden is. Lukt het haar om haar broer te vinden, uit handen te blijven van Vaughn en niet weer opgesloten te worden door Madame?

Verbreken is werkelijk een waardige afsluiter. Wederom krijg je de ene plotwending na de andere voor je kiezen en is niets wat het lijkt. Rhine komt steeds dichter bij de waarheid over zichzelf, de wereld waarin zij leeft en de antwoorden over het geneesmiddel waar iedereen zo naar snakt, zodat de mensen weer gewoon oud kunnen worden. Ik kan niet teveel verklappen, maar alles wat Rhine dacht te weten, komt op losse schroeven te staan waardoor je als lezer in een soort rollercoaster aan emoties terecht komt. De auteur heeft een van de mooiste trilogieën geschreven die er is. De personages zijn zo weergaloos omschreven, dat het eigen individuen worden.
Maar het mooiste van dit deel is de plot. Alle antwoorden en eerdere gebeurtenissen komen samen in een einde dat je niet aan ziet komen. Nadat je het boek gesloten hebt, denk je nog lang na over de wereld waarin wij zelf leven, want ook daar heeft de auteur een eigenaardig tintje aan weten te geven.
The Chemical Garden trilogie is kortom een reeks die je zeker niet mag missen!

Uitgever: Van Holkema en Warendorf
Prijs: 17,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.