De trap naar de hemel – Susanne Koster

Gepubliceerd op

9200000026888709

Vanaf het moment dat Marika Martijn ontmoet, verandert haar leven. Niets doet er meer toe, behalve Martijn. Hij is een oudere, zwijgzame jongen die altijd in het zwart gekleed is. Zelfs in de zomer draagt hij zwarte sporthandschoentjes. Waar ze ook heen gaat, Martijn lijkt er altijd te zijn met zijn zwarte Golf GTI.
Nog nooit heeft Marika een jongen ontmoet die zo attent en zorgzaam is, vermengd met mysterie en hardheid. Ze wordt verliefd op hem. Hij lijkt alles over haar te weten en zij weet bijna niets van hem. Hoe langer ze met hem omgaat, hoe meer vragen ze over hem heeft. Vragen waar hij nauwelijks antwoord op geeft. Waarom doet hij zo geheimzinnig?
Als Marika in de zomervakantie voor Martijns oma gaat zorgen, hoopt ze meer over hem te weten te komen. Wanneer zijn oma haar een foto van zijn overleden moeder laat zien, schrikt Marika enorm en wordt Martijn woedend. Hij dwingt Marika de belofte af geen vragen meer te stellen. Hij belooft haar dat hij al haar vragen zal beantwoorden als de tijd daar rijp voor is. Maar zij kan niet wachten en wroet stiekem verder in zijn verleden zonder te beseffen dat ze in gevaar kan komen. Totdat het te laat is en Marika geen kant meer uit kan.Van het ene op het andere moment verschijnt Martijn in Marika’s leven. Het is net uit met haar vriendje en ze wordt verzwolgen door liefdesverdriet. Als ze op een avond op de reling van een brug staat – zonder de intentie om te springen – trekt Martijn haar van de brug af.
Daarna is Martijn ineens overal waar zij is en al snel raken de twee in gesprek. Marika valt voor zijn attente en zorgzame houding, maar het valt haar tevens op dat hij nooit iets over zichzelf loslaat. Ook kan hij ineens als een blad aan een boom van houding veranderen. Met zwarte en koude ogen kijkt hij haar dan aan, waardoor Marika bijna bang van hem wordt, maar hij weet het altijd weer goed te maken.
Waar Marika dolverliefd is, ziet Martijn een relatie niet zitten. Het zou volgens hem zelfs pervers zijn. Marika begrijpt er niets van, maar ze denkt dat hij nog niet toe durft te geven dat hij ook deze gevoelens voor haar heeft. Daarom kan ze ook geen moment van hem wegblijven en als zijn oma voorstelt dat ze de zomervakantie voor haar komt werken, kan Marika haar geluk niet op. Nog dichter bij Martijn zijn, misschien zelfs meer van hem te weten komen. Wat Marika niet beseft is dat daar een prijskaartje aan hangt. Eentje die ervoor zorgt dat haar leven nooit meer hetzelfde is…
Susanne Koster is erin geslaagd een behoorlijk spannend verhaal neer te zetten waarin de lezer veel herkenning zal vinden omdat het je geen enkele moeite kost om je met Marika te identificeren. Haar verliefdheid is jong en puur, en Martijn lijkt een lot uit de hemel. Toch besef je meteen dat er iets niet klopt. Hij weet veel van haar, vrijwel alles. Ook dingen die hij niet kán weten. Hoe komt hij aan deze informatie, volgt hij haar al langer of zijn ze gewoon voor elkaar geschapen? En welk geheim heeft Martijn? Het zijn allemaal aspecten die ervoor zorgen dat het onmogelijk is om dit boek weg te leggen voor je weet wat Martijn daadwerkelijk in zijn schild voert en wat zijn intenties zijn.
Een zeer geslaagde psychologische jeugdthriller van een auteur waar we ongetwijfeld meer van gaan horen.
Uitgever: aquaZZ
Prijs: 14,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.