Engelsfors trilogie 1: De Cirkel – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

Gepubliceerd op

9200000006521326

Op een nacht, wanneer de maan mysterieus rood kleurt, worden zes meiden naar een afgesloten park geleid. Ze hebben niets met elkaar gemeen. Ze weten niet hoe ze daar gekomen zijn of waarom ze daar zijn, maar zonder elkaar zullen ze het niet overleven.
Kort daarvoor zijn Minoo, Rebecka, Vanessa, Anna-Karin, Linnéa en Ida in het stadje Engelsfors aan een nieuw schooljaar begonnen. Ze ontdekken allemaal dat ze bijzondere gaven hebben. In het park horen ze dat er een eeuwenoud Kwaad in Engelsfors huist. En volgens een even oude voorspelling zijn zíj uitverkoren om dat te verslaan. Alleen als ze samenwerken, kunnen ze de duistere machten overwinnen en veel tijd is er niet meer…Als het schooljaar nog maar net begonnen is, wordt de beste vriend van een van de uitverkorenen vermoord door een soort kwade energie. Het lijkt op zelfmoord en iedereen is er dan ook van overtuigd dat zijn vreemde buien en depressies hem teveel zijn geworden. Behalve Linnéa, zij voelt vanaf het begin dat er iets niet klopt.
Als enkele dagen later de maan bloedrood kleurt worden zij en de andere uitverkorenen naar een park geleidt dat al jaren gesloten is en daar krijgen ze te horen dat ze over speciale machten beschikken. Zo kan Vanessa onzichtbaar worden, Anna-Karin kan mensen door enkel er heel sterk aan te denken dingen laten doen, Ina heeft visioenen en kan worden overgenomen door overledenen en Rebecka kan voorwerpen verplaatsen met haar geest. Linnéa en Minoo hebben als enige geen idee wat hun gave is.
Terwijl de meiden proberen om met hun magie om te gaan, blijkt al snel dat de kwade energie het ook op hen voorzien heeft. Wat het lastig maakt, is dat de groep uitverkorenen behoorlijk van elkaar verschilt en enkele van hen elkaar totaal niet mogen. Zo is Anna-Karin haar hele leven gepest door Ida en heeft Minoo nog nooit vriendinnen gehad. Toch zullen ze moeten samenwerken om de kwade energie te overwinnen en ook dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat is de kwade energie precies en wie zit erachter? Wat kunnen ze bereiken met hun gaven en wat houdt de profetie precies in? Het wordt een race tegen de klok waarin de meiden noodgedwongen samen moeten werken.
De Cirkel zal vooral bij meiden van vijftien tot twintig jaar in de smaak vallen door de enorme herkenning die het op zal roepen. De meiden zijn zo verschillend dat er voor iedereen wel een personage is waarmee je je kan identificeren. De auteurs schuwen geen enkel onderwerp dat in deze fase van je leven een rol speelt. Drank, seks, onzekerheid, vriendschap maar ook de hiërarchie op school komen aan bod.
Toch zullen volwassenen ook enorm van dit boek kunnen genieten.
De spanning wordt goed opgebouwd en je maakt de ontwikkeling van de uitverkorenen stap voor stap mee. Omdat het vanuit alle personages beschreven wordt, krijg je ook een kijkje in hun persoonlijke levens en snap je al snel waarom ze bepaalde gedragingen vertonen. Maar wat het verhaal draagt is de profetie en het kwaad waar ze tegen strijden.
Voor iedereen die houdt van magie, duistere machten en dat tegen de achtergrond van een realistische en alledaagse achtergrond is deze trilogie zeker een aanrader. Want na dit deel wil je meer, veel meer…
Uitgever: A.W. Bruna
Prijs: 10,00

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.