Het probleem met voor altijd – Jennifer L. Armentrout

Gepubliceerd op

downloads

Mallory heeft zichzelf in haar jeugd aangeleerd zo onzichtbaar mogelijk te zijn. Hoewel haar leven inmiddels veel beter is geworden, wordt ze alsnog geleid door angsten. Dan loopt ze Rider weer tegen het lijf. Ze kent hem van vroeger, uit dat andere leven. Hij beschermde haar destijds en doet dat nu weer. Maar gaat het met Rider zelf wel zo goed? Jennifer L. Armentrout beschrijft in ‘Het probleem met voor altijd’ prachtig de ontwikkeling van een jonge vrouw die haar schulp kruipt.

Mallory is opgegroeid in een gezin dat erg slecht voor haar was en waar ze zichzelf geleerd heeft zo min mogelijk geluid te maken en dus ook niet te praten. Dertien jaar lang heeft ze dat zo gedaan en nu ze jaren later in een mooi liefdevol gezin hoort bij Rosa en Carl, zitten die gewoontes er nog steeds ingebakken. Angst zit diep. De enige echte vriendin die ze heeft is Ainsley, daar kan ze gewoon mee praten en bij haar voelt het veilig. Lands high, dáár wil Mallory haar nieuwe start maken, als normaal meisje tussen de jongeren op een normale school in plaats van thuis les krijgen. Haar eerste dag word op zijn zachtst gezegd, memorabel. In de gang ziet ze een jongen lopen en herkenning flitst door haar heen, maar aan wie hij haar doet denken durft ze niet eens op te hopen. In de les hoort ze ineens haar bijnaam van vroeger en mist haar hart een slag. Het is hem echt, het is Rider, de enige die haar altijd beschermt heeft totdat ze allebei ergens anders heen werden gebracht. Vier jaar lang hebben ze elkaar moeten missen en nu ze elkaar terug hebben gevonden word alles anders. Mallory doet ontzettend haar best om normaal te zijn en socialer te worden, de ene keer gaat haar dat beter af dan de andere keer maar één ding is wel zeker, Rider heeft zich wéér opgeworpen als beschermer. Carl en Rosa vinden het een stuk minder fijn dat er een stukje verleden is terug gekeerd in Mallory haar leven, ze zijn vooral bang dat dat alle vooruitgang die ze geboekt heeft weer teniet zal doen. Maar wat is waar? Is het goed en fijn dat ze Rider er in haar leven terug heeft of brengt hij vooral schade toe. Het word allemaal erg moeilijk voor Mallory, moet ze kiezen voor wat ze denkt dat ze zou moeten doen of voor wat haar gevoel gaat ingeeft en wat ze echt wil.

Ontwapenend, dat is het eerste woord dat in mijn opkomt wanneer ik in dit boek ben begonnen. Dit meisje, zo gekwetst en voor het leven getekend probeert iets van haar ‘nieuwe’ leven te maken en hoe zwaar dat ook is, ze blijft doorzetten. Het proloog doet je zeer en daardoor grijpt het verhaal je meteen aan. Het is dat je soms toch echt moet gaan slapen, maar anders zou je dag en nacht in dit boek geplakt zitten, het is zo fijn geschreven dat je niet leest maar een film kijkt. Een hele innemende ontroerende film. Dit is niet zomaar een prachtig en ontroerend verhaal er zitten lessen in die voor iedereen (kunnen) gelden, het heeft mij veel gedaan en dat maakt een boek onvergetelijk. Dit is absoluut een boek om nog een keer te lezen zoveel indruk heeft hij op mij gemaakt. De manier van schrijven is heel makkelijk en aantrekkelijk en zorgt ervoor dat je het in één adem uit zou kunnen lezen, de personages zijn mooi uitgewerkt en ook daardoor leef je echt in het verhaal. De cover is vrij simpel maar wel ontzettend aantrekkelijk door de mooie kleuren en manier van vormgeven en laat je elke keer weer het boek even dichtslaan om ernaar te kijken, althans dat had ik. Ook de titel is niet zomaar gekozen en waarom deze titel zo goed past kom je pas bijna aan het einde te weten.

Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN: 9789401910347
Pagina’s: 320
Prijs: € 16,50

[bol_product_links block_id=”bol_5b0676deb2e5a_selected-products” products=”9200000086213147″ name=”Jennifer L. Armentrout” sub_id=”het probleem met voor altijd” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.