Hof van zilveren vlammen – Sarah J. Maas

Gepubliceerd op

Nesta Archeron is trots, snel boos en niet zo vergevingsgezind. Sinds ze tegen haar wil Hoge Fae is geworden heeft ze moeite om haar plaats in het vreemde en dodelijke Nachthof te vinden. Maar erger dan dat is dat ze de verschrikkingen van de oorlog met Hybern niet kan vergeten.

De enige persoon die haar woede meer dan wie dan ook aanwakkert is Cassian. Maar dat is niet het enige wat hij in haar aanwakkert. Het vuur tussen hen valt niet te ontkennen en al helemaal niet als ze opeens gedwongen op elkaar aangewezen zijn.

Als de dreiging van oorlog opnieuw haar schaduw over het land werpt, zullen Nesta en Cassian de strijd met zichzelf en hun vijanden aan moeten gaan als ze de fragiele vrede willen bewaren. Maar het ultieme gevaar is hun zoektocht naar acceptatie – en genezing – in elkaars armen.

Sinds de oorlog met de Hybern is Nesta verandert, het ergste waren nog haar ogen, bloeddoorlopen en ijskoud. Ze woont in een huis dat op instorten staat maar ze wilde perse daar wonen, waarom weet niemand. De duistere gave die Nesta aan de ketel heeft overgehouden, daar heeft nog niemand iets van gezien, behalve dan dat haar karakter zo mogelijk nóg donkerder is geworden. Seks, muziek en drank zijn de enige drie dingen die Nesta helpen haar nieuw verworven krachten in toom te houden, niet helemaal, maar toch een beetje. Het zilveren vuur, het gevoel van een naderende dood, dát was de gave die Nesta van de ketel had gegrepen, want ze kréég het niet. Een dag na een grote uitspatting van Nesta in de kroeg, wordt ze ontboden bij haar zus, Feyre, en wat ze daar te horen krijgt bevalt haar niks. Ze moet verplicht in het huis van de wind wonen, een opleiding volgen in windhaven onder leiding van Cassian én werken in de bibliotheek. Onder leiding van Cassian zal ze de trainingen krijgen, maar dat is nog niet zo makkelijk volbracht want Nesta is vast van plan om het hem erg moeilijk te maken. Haar werk in de bibliotheek geeft voldoening maar brengt haar niet de rust die ze nodig heeft, die rust vind ze in de training. Nesta gaat werelden binnen waarvan anderen geen weet hebben hoe erg die zijn, en dat doet ze om haar zussen te beschermen en een tweede oorlog te voorkomen. Maar of Nesta echt alles kan voorkomen met haar krachten? Nesta vernietigd veel, maar ze leert ook veel en de vraag is welke kant van Nesta overwint.

Wat ik ontzettend jammer vind is dat als je het Ebook van Hof van zilveren vlammen opent, de kaart die in het fysieke exemplaar wél voor in zit, je die niet in je Ebook ziet. Dit zijn toch, voor mij dan, de toevoegingen die het verhaal inleiden en je een idee geven van omgeving en de ligging van plaatsen in het verhaal.  Als je preuts aangelegd bent, zijn er bijna complete hoofdstukken in dit boek die je niet wilt lezen, er wordt tot in detail beschreven hoe een heftige vrij partij eraan toe gaat, sterker nog, zoveel gedetailleerde en grove seks heeft maas nog nooit in haar boeken gehad. Sarah J. Maas heeft als gave dat je, ook al is het een hele tijd geleden dat je het laatste boek hebt gelezen, acuut weer in Feyre, Cassian, Rhys en Nesta hun wereld beland. Deze keer volgen we Nesta in haar reis naar en met zichzelf.  Dat iedereen haar lijkt te haten doet haar zelfvertrouwen en gedrag geen goed, want ze gaat zich afzetten tegen alles en iedereen behalve één iemand, en dat vóél je. Maas weet alles zo te verwoorden dat jij jezelf, als lezer, als Nesta waant, je leest niet óver haar, je bént haar, en dat is meesterlijk. De zilveren vlammen verteren en geven, en de strijd die daarmee geleverd wordt is werkelijk mind blowing. Het lijkt of Maas een stap hoger is gaan schrijven, dit deel voelt hetzelfde aan, maar toch ook totaal anders. Misschien doordat er zoveel duisternis in Nesta huist terwijl haar goede hart vecht om haar plek. ‘Soort zoekt soort’ krijgt na het lezen van Zilveren Vlammen een geheel nieuwe betekenis en je zult nooit meer hetzelfde over deze zegswijze denken. Een verhaal over wraak, angst, liefde en wantrouwen, een verhaal dat je raakt, Nesta die mij raakt. Dit boek laat je voelen wat Maas in het dankwoord heeft geschreven, wanneer je het boek leest weet je dit nog niet, maar wanneer je achteraf het dankwoord leest denk je ‘ja ik heb in dit verhaal écht gevoeld wat haar intenties waren’. Een onstuimig en stomend verhaal die je echt in je collectie wilt hebben.

Uitgeverij: Van Goor
ISBN ebook: 9789000376377
Pagina’s: 632
Prijs: € 14,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.