Hotshot – Jennifer Brown

Gepubliceerd op

deze

‘Hartverscheurend maar ook leerzaam’

Ashleighs vriendje Kaleb gaat naar de universiteit. Ashleigh is bang dat hij haar zal vergeten.
Tijdens een feestje jutten haar vriendinnen haar op om hem een naaktfoto van zichzelf te sturen.
Zonder echt na te denken loopt ze naar de badkamer, kleedt zich uit, maakt een foto in de manshoge spiegel en drukt op ‘verzenden’.
Niet veel later gaat hun relatie uit en neemt Kaleb wraak door haar foto naar zijn hele honkbalteam te sturen.
En die jongens houden hem niet voor zichzelf.

Ashleigh is helemaal gek van haar vriendje Kaleb natuurlijk, maar andersom lijkt dat een stuk minder. Hij wil graag bij zijn honkbal vriendjes zijn omdat ze nog maar een paar weken samen hebben, maar als zij vraagt samen te zijn wil hij dat vaak niet, waardoor Ashleigh erg onzeker raakt over hoe het nu verder moet wanneer hij weggaat om te studeren.

Als Ashleigh op het feestje van Vonnie, haar beste vriendin, is en daarover verteld stoken de meiden het vuurtje op dat Ashleigh een naaktfoto zou moeten sturen, want dan vergeet hij haar zeker niet. In eerste instantie vindt Ashleigh dat maar een raar en vooral doodeng idee, maar na de nodige drankjes en lol besluit ze het toch te doen want zo denkt ze, ‘Wat maakt het uit, hij is toch de enige die hem krijgt’.

Wanneer Kaleb op introductieweek is hebben ze constant ruzie omdat Ashleigh bang is dat hij een andere meisjes leuker vind dan haar. Wanneer Kaleb terug is maakt hij het uit.
Ashleigh is er kapot van, maar dat het uit is, is nog maar het begin van een hartverscheurend verhaal en achteraf gezien het minst erg. Naaktfoto’s van een meisje jonger dan achttien verspreiden valt in een heel andere categorie dan ‘een grapje’. Aangestaard, nagewezen en uitgescholden worden lijken nog maar de minste van haar en Kaleb’s problemen.

Een hartverscheurend verhaal over een meisje dat zich door haar vriendinnen laat ompraten een naaktfoto te maken en daardoor zwaar in de problemen komt. In dit verhaal is heel goed te lezen dat een simpele foto je leven kan verzieken door mobieltjes, social media en hoe jongeren tegenwoordig met elkaar omgaan. Dit bewijst maar weer eens te meer hoe goed je moet opletten met wat je naar wie toe stuurt, want wanneer iets viral gaat kom je er nooit meer vanaf en blijft het je achtervolgen.
Het verhaal is zo echt en goed geschreven dat je, terwijl je het leest, de frustratie en onmacht zelf kunt voelen. Je voelt alles dat Ashleigh voelt en kunt je ontzettend inleven hoe haar leven er hierdoor uitziet.

Eigenlijk zou dit boek verplicht leesvoer voor scholen moeten worden, er wordt zo duidelijk verteld wat dit soort dingen kunnen doen met iemands leven, dat het zeker duidelijk word gemaakt je hier nooit in mee te laten slepen. Erg ontroerend en vooral erg leerzaam, want je leest precies hoe zoiets grotere proporties aanneemt dan je ooit had kunnen verzinnen. Het lijkt allemaal een ver van je bed show maar zoals je in dit verhaal kunt lezen is een domme fout zo gemaakt.

Uitgeverij: Callenbach
ISBN: 978926612718
Pagina’s: 256
Prijs: € 17,99

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.