Kansloos – Mel Wallis deVries

Gepubliceerd op

Zes jongeren krijgen in hun vakantiehuis een bericht. De anonieme afzender waarschuwt dat ze binnen moeten blijven om te overleven. Ga nooit naar buiten, vertel altijd de waarheid en zorg dat je in leven blijft. Het lijkt een zieke grap, maar al snel blijkt dat ze zichzelf moeten zien te redden in een wereld van angst en isolatie. Alles moeten ze over zichzelf vertellen, ook hun geheimen… In het huisje geldt maar één regel: blijf leven! Zou je iemand kunnen vermoorden? Als het niet anders kan… Zou je jezelf kunnen opofferen? Om een vriend te redden… Zou je de waarheid over jezelf durven te vertellen? Als het je laatste kans is….


Maxime vraagt Anne mee op vakantie met drie andere jongeren. Lizzy, Sami en Daniel. Ze verblijven in een cottage die je nog geen stuiver zou geven als je het zou zien, en zo denkt iedereen er over. Het is er goor, eng en er hangt een freaky sfeertje omheen. Wanneer iedereen ineens een bizar berichtje via insta krijgt begint de horror. Ze zullen moeten zien te overleven in een naargeestig huisje na een dodelijk eng berichtje. ‘Ga niet naar buiten als je in leven wilt blijven! Only the truth will set you free’.

Je zit meteen weer in de flow die Mel zo graag voor je uitlegt wanneer je de eerste(blauwe) pagina leest. Je weet dan al meteen hoe je dit verhaal moet gaan zien, en dat maakt het meteen al super spannend. De cover/omslag zijn weer een echte Mel, en de kleur die gekozen is is nog niet in de Mel reeks aanwezig dus des de meer welkom. Vanaf ongeveer dertien jaar zijn de boeken van Mel te lezen. Actuele onderwerpen vormen dit verhaal, schuldgevoelens, liefde van welke aard dan ook, angst, groepsdruk. ‘Wie ben jij in een wereld die razendsnel verandert, en steeds harder wordt?’, dit actuele onderwerp werd voer voor Mel haar nieuwste boek. Het onderwerp bracht Mel terug naar haar studietijd biologie waar ze destijds ‘The third wave experiment’ heeft opgepikt en heeft haar nooit meer los gelaten, tot nu. Mel legt aan het einde van het boek uit waarom ze dit onderwerp heeft gekozen, waarom het haar zo aantrekt en zelfs dat ze zelf een beetje bang werd tijdens het schrijven. Ook mag je meekijken bij ’the making of kansloos’, wat heel tof is. Wat ik altijd heel tof vind aan de boeken van Mel is dat het niet uitmaakt of je nu tot de doelgroep(vanaf13) behoort of (zoals ik) en stuk ouder ben, het blijven spannende verhalen waarin je je kunt herkennen en de dingen kunt snappen alsof je er zelf loopt.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026158087
Pagina’s: 223
Prijs: € 15,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.