Marina – Carlos Ruiz Zafón

Gepubliceerd op

Marina_-_Carlos_Ruiz_Zafón

ijftien jaar later is de herinnering aan die dag bij mij teruggekomen. Ik heb de jongen gezien die in de nevel van station Francia ronddoolde en de naam van Marina lichtte opnieuw op als een verse wond. Allemaal bewaren we een geheim op de zolder van de ziel, achter slot en grendel. Dit is het mijne.

In mei 1980 verdwijnt de 15-jarige Oscar Drai plotseling van school in de oude stad van Barcelona. Zeven dagen en nachten weet niemand waar hij uithangt.
Zijn verhaal begint in het oude stadshart van Barcelona, waar hij Marina en haar vader Germán Blau, een portretschilder, ontmoet. Marina neemt Oscar mee naar een kerkhof, om getuige te zijn van een macaber ritueel dat elke vierde zondag van de maand plaatsvindt. Precies om tien uur s ochtends verschijnt een koets, getrokken door zwarte paarden. Er stapt een vrouw uit, in het zwart gekleed, haar gezicht gesluierd, met in haar gehandschoende handen één enkele roos. Ze loopt naar een grafsteen die geen naam vermeldt, maar waarop alleen een mysterieuze afbeelding van een zwarte vlinder met opengeslagen vleugels te zien is.

Als Oscar en Marina besluiten haar te achtervolgen, begint een reis die hen naar de hoogtepunten van een vergeten, naoorlogs Barcelona leidt, een wereld vol aristocraten en actrices, uitvinders en magnaten, en een duister geheim dat op hen wacht in het mysterieuze labyrint onder de straten van de stad.

Marina neemt je mee naar Barcelona, waar de vijftienjarige Oscar Marina en haar vader ontmoet. Marina neemt hem mee naar het kerkhof en verteld hem over het bijzondere, mysterieuze ritueel dat daar elke vierde zondag van de maand plaats vind; een dame, gehuld in het zwart komt aanrijden in een zwarte koets en legt één rode roos op een schijnbaar anoniem graf. De nieuwsgierigheid van Oscar en Marina is gewekt en samen gaan ze op onderzoek uit, om tot de ontdekking te komen dat ze dit wellicht beter niet hadden kunnen doen. Het blijkt echter al te laat wanneer Oscar zelf benaderd word door de mysterieuze vrouw, en zo wordt betrokken in het wel heel spannend en soms zelfs gruwelijke verhaal waarin een zwarte vlinder steeds terug lijkt te komen. Naast het mysterieuze verhaal van de vrouw in het zwart loopt bovendien een verhaallijn waarin Oscar meer voelt voor Marina dan slechts vriendschap, maar beantwoord Marina deze verliefdheid?

Marina is een heerlijk boek wat je direct mee trekt in het verhaal en vanaf eerste tot de laatste bladzijde boeiend blijft. De schrijver weet het verhaal zo te brengen dat het lijkt alsof je er zelf bij bent geweest in Barcelona. Marina is een spannend boek om te lezen, maar wat het boek extra bijzonder maakt is de prachtige kaft, bestaande uit reliëf en fluweel. Alleen daarom al een must-have voor in je boekenkast.

Uitgeverij: Signatuur
ISBN: 9789056723552
Prijs: € 17,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.