Mislukt – Iris Boter

Gepubliceerd op

resizeImage

Zou jij het verleden veranderen als je dat kon??
Loïs krijgt die kans – maar tegen welke prijs?

Loïs zit op de kunstacademie. Niemand mag haar goed verborgen geheim weten en daarom houdt ze iedereen op afstand. Zelfs die lieve en leuke Giel. Als Loïs haar studentenkamer uit moet, biedt Giel aan om te helpen en dan blijkt dat hij haar wel ziet zitten. Loïs vindt het doodeng en geweldig tegelijk. Al snel vindt ze een kamer bij mevrouw De Vogel in huis. Maar er gebeuren vreemde dingen: de kat lijkt haar te herkennen en Loïs kan opeens prachtig pianospelen, zonder dat ze dat ooit geleerd heeft. Door Giel breekt er een andere tijd aan. Loïs bloeit helemaal op. Liefde is niet zo moeilijk als ze dacht. Toch mag hij nog steeds niet te dichtbij komen, maar hoelang blijft hij dat accepteren? Dan valt Loïs van de trap en wordt alles anders. Alles.

Wanneer Loïs uit haar kamer op de kunstacademie wordt geschopt zit ze met haar handen in het haar. Degene wil namelijk dat ze vanmiddag haar spullen al komt halen, maar waar moet ze dan heen. Giel, een vriend van Loïs biedt aan dat ze wel bij hem kan slapen en dat aanbod moet ze dan maar afnemen in afwachting van een andere kamer. Na een paar weken kan ze een kamer krijgen bij Mevrouw de vogel, krijgen ja want de dame wil er niks voor hebben behalve soms een helpend handje. Wanneer ze zitten te praten springt de kat van de dame bij Loïs op schoot en de dame is zichtbaar verbaasd omdat Omer, zo heet de kat, behoorlijk eenkennig is. Weer bij Giel thuis zien ze de kat daar ineens lopen wat wel heel raar is. Loïs is al heel wat jaren stiekem een beetje gek op Giel en nu hij haar ineens ook ziet staan krijgt haar grijs grauwe leventje wat kleur erbij. Loïs heeft een geheim en daardoor durft ze Giel niet té dichtbij te laten komen, want hij zal ook vinden dat ze mislukt is en weg rennen. Op een avond na een geweldig feest valt Loïs van de trap en ontwaakt in een voor haar vreemde wereld, in een andere tijd en in een vreemd lichaam die ze wel al kent. Ze zal zich in deze tijd staande moeten houden want ze heeft geen idee of ze ooit nog terug komt uit deze nachtmerrie naar haar eigen leven. Ze doet haar best niks te veranderen maar ze is door deze gebeurtenis veranderd en kan sommige dingen niet tegen houden. Zal ze Giel weer tegen komen als ze ooit weer terug komt? Worden ze überhaupt wel geboren nu alles anders lijkt? Of heeft ze dingen onherroepelijk veranderd met haar acties en gedrag.

Een prachtig maar ook hartverscheurend verhaal. Loïs die levens verliest en krijgt en daarmee zal moeten dealen. Hoe de pijn en frustratie worden geschreven snijd in je hart en je leeft intens met Loïs mee. Het is spannend, mooi en verdrietig tegelijk, erg knap als je zo een verhaal kunt schrijven. Zoals gezegd word op de achterkant van het boek ‘In de gaten houden, die boter’ daar ben ik het helemaal mee eens. Een onroerend verhaal met een tikje onheilspellendheid erin maakt dit tot een waar avontuur. Tijdreizen zullen mensen niet zo snel in geloven maar door dit verhaal ga je toch even twijfelen.

Uitgeverij: Unieboek Spectrum -Van Goor – Best of YA
ISBN: 9789000347759
Pagina’s: 255
Prijs:€ 15,00

[bol_product_links block_id=”bol_57cd49242187e_selected-products” products=”9200000057345849,9200000063065732″ name=”Mislukt – Iris Boter” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.