Violet – Abigail Gibbs

Gepubliceerd op

9200000010095201

Door een toevallige ontmoeting op een verlaten plein stort Violet in een wereld die haar wildste fantasieën overtreft – een wereld vol elegantie en schoonheid waar aristocratische vampieren wonen en hun decadente genoegens uitleven… een plaats van waaruit geen ontsnapping mogelijk is … Maar onder die pracht en praal gaat een duisternis schuil, belichaamd in de charismatische, maar gevaarlijke erfgenaam van de troon, Kaspar Varn. Als Violet en Kaspar zich overgeven aan een passie die hun gescheiden werelden overstijgt, ontdekken ze dat het een passie is die een prijs heeft.

Nietsvermoedend staat Violet op haar vriendin te wachten als zij voor zich een slachtpartij ziet plaatsvinden. Ze weet niet precies wat ze gezien heeft, want de moordende partij is sneller dan ooit en ze lijken allemaal nog zeer jong. Net als Violet het op een vluchten wil zetten wordt zij ontdekt en ontvoerd, mee naar een landhuis waar deze meedogenloze wezens wonen. Daar krijgt zij te horen dat het vampiers zijn en dat ze is ontvoerd door de prins van de familie, Kaspar. In eerste instantie ontstaat er een strijd of ze Violet moeten veranderen of doden, tot ze erachter komen dat haar vader een man is met veel invloed in de politiek. Sterker nog, hij weet van het bestaan van vampiers af en iedere fout die de vampiers maken, kunnen zorgen dat er een veldslag uitbreekt. Het is daarom zaak dat Violet er zelf voor kiest om een vampier te worden.
In eerste instantie gaat het gewone leven door en Violet probeert zich zo goed en zo kwaad als kan aan te passen aan haar nieuwe leven. Maar dat doet zij niet zonder slag of stoot. Haar sarcastische aard drijft de vampiers regelmatig tot waanzin, zoals de dag dat zij beneden komt in een T-shirt met daarop de tekst ‘Ik lust van Helsing rauw’, net als er andere koninklijke families op bezoek komen. Haar tegendraadse aard brengt haar veelvuldig in de problemen, helemaal als zij toegeeft aan haar gevoelens voor Kaspar en hiermee een ware hel ontketent. Wat heeft het lot voor Violet in petto en komt zij als mens uit deze situatie of als vampier? En lukt het om de op handen zijnde oorlogen tegen te gaan?
Violet is een origineel verhaal over vampiers. De auteur maakt ze geen moment mooier dan zij zijn. Zo zijn ze verzot op bloed, meedogenloos en vooral uit op lust en macht. Door daar de eigenzinnige Violet tegenover te zetten is een boeiend en meeslepend verhaal ontstaan over een meisje dat haar eigen identiteit ontdekt, juist door in de ergst denkbare situatie terecht te komen. Ze weet zich op dappere wijze staande te houden tussen deze moorddadige wezens zonder een moment haar menselijkheid te verliezen. Maar ze ontdekt ook dat je wel degelijk sympathie voor de duivel kan hebben en dat niet alles zo zwart/wit is als het lijkt.
Violet is geschreven door de 20-jarige Abigail Gibbs, met recht een jonge en talentvolle auteur. Zij plaatste hoofdstukken van dit verhaal op het online verhalennetwerk Wattpad en kreeg in drie jaar tijd 17 miljoen hits. Met haar soms (iets te) bloemrijke schrijfstijl weet zij je mee te slepen in een wereld vol macht, spelletjes, aristocratie en bloeddorst. Violet boeit van begin tot eind en als je de laatste pagina omslaat wil je meer, veel meer.
Uitgever: Xander
Prijs: 17,90

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.