Voor altijd – Susanne Koster

Gepubliceerd op

Cover Voor altijd - Susanne Koster

Straalverliefd zijn en iemand volledig kunnen vertrouwen, dat is wat Luna zoekt in een relatie. Het lijkt erop dat ze dat gevonden heeft bij Nicolai. Haar ouders en haar kleine broertje kunnen het meteen goed met hem vinden en zelfs haar beste vriendin Quinty wil Nicolai het voordeel van de twijfel geven.

Luna zou voor altijd van hem kunnen houden, maar waarom is haar oudste broer ervan overtuigd dat haar vriend niet te vertrouwen is? 

Voor altijd begint met een proloog die direct nieuwsgierig maakt naar de rest van het boek. Het verhaal zelf begint met de kennismaking tussen Nicolai en Luna. Gaandeweg worden de twee verliefd en er ontstaat een hechte band. Quinty, Luna’s beste vriendin, is in eerste instantie niet zo van Nicolai gecharmeerd, maar draait later bij. De ouders van Luna en haar jongere broertje zijn meteen dol op Nicolai wanneer zij kennis met hem maken. Rick, Luna’s oudere broer, ontdekt echter al snel dat er vreemde dingen rondom Nicolai zijn en besluit hem te volgen, tot grote ergernis van Luna. Maar ook Luna leert Nicolai gaandeweg van een andere kant kennen. Nicolai, worstelend met een verleden vol mishandeling, blijkt inderdaad de nodige problemen te hebben waar ook zijn moeder Dewi P. een lugubere rol in speelt. Uiteindelijk komt de waarheid over Nicolai boven water als zijn moeder alles opbiecht. Dan blijkt alles anders te liggen dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Zoals gezegd begint het verhaal met een proloog. Hierdoor wordt je direct het verhaal ingetrokken. Je trekt als vanzelf bepaalde conclusies die gaandeweg het boek heel anders lijken te liggen. Dat maakt dat je door blijft lezen, klopt het gevoel dat je in het begin van het verhaal had? Maar niets blijkt minder waar, het verhaal blijkt heel anders te lopen dan je had gedacht. De prettige, vlotte schrijfstijl zorgt ervoor dat je het boek nog moeilijker weg kunt leggen. Elk hoofdstuk is geschreven vanuit een andere hoofdrolspeler. Zo ervaar je de verhalen zowel van Nicolai’s als Luna’s kant, ook Quinty en Dewi P. ’s oogpunt worden beschreven. Dit geeft een duidelijk beeld van hoe het verhaal in elkaar steekt. Als lezer zie je hoe de jonge mensen worstelen met thema’s als relatie, eerlijk zijn en een pijnlijk verleden, samen gekomen in een spannend verhaal.

Wederom een succesvol boek van Susanne Koster, die met De trap naar de hemel ook al een mooi succes wist neer te zetten. Voor altijd doet daar zeker niet voor onder. Een spannend YA verhaal dat blijft boeien tot op de laatste bladzijde

Uitgeverij: aquaZZ
ISBN: 9789491897337
179 pagina’s
Prijs: € 14,95

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.