Dr. Pol, de wereldberoemde dierenarts uit Nederland – Dr. Pol en David Vissher

Gepubliceerd op

Dokter Pol

De wereldberoemde dierenarts Jan Pol runt samen met zijn vrouw Diane en zoon Charles een bloeiende praktijk op het platteland van Michigan. In de tv-serie The Incredible Dr. Pol van National Geographic, en nu in dit boek, deelt Jan Pol de beestachtige belevenissen uit zijn carrière. Hij heeft naam gemaakt als een realistische en eerlijke dierenarts die altijd streeft naar het beste resultaat voor zijn patiënten; of dat nu een brutale cavia is of een paard van duizend kilo.

Dr. Pol werkt al bijna vijftig jaar als dierenarts. Zijn eerste sterfgeval nog tijdens zijn studie heeft hem gemaakt tot wie hij nu is, een no nonsens dierenarts die luistert naar wat eigenaar en dier hem vertellen, in plaats van alleen maar uit te gaan van wat zijn (medische) apparatuur hem laat zien. In 1981 opent hij zijn eigen praktijk in de staat Michigan. Leven en dood zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden wanneer je dierenarts bent en dr. Pol verteld daar uitgebreid over, en met respect. Hij zal nooit een dier onnodig laten lijden om wat voor reden dan ook, op is op, is de levenskwaliteit er niet meer laat hij ze gaan. Vooral komen de koeien, varkens en paarden aan bod maar ook de mooie en ontroerende verhalen over honden katten en andere huisdieren ontbreken niet.

Dr. Pol schrijft/verteld ontzettend pakkend en hèèl grappig, alles is mooi en leuk om wat hij verteld en hoe. De situaties die hij beschrijft zijn zo grappig dat ik het soms uitschaterde van het lachen. Hij verteld hele mooie dingen, ook over de nare dingen in zijn vak maar vooral erg veel boeiende dingen over het welzijn van dieren en hoe hij sommige dingen moet aanpakken. De crew van NG is geen crew meer maar zijn echt vrienden geworden, dat kan ook niet anders als je al zolang en zoveel tijd bij en met elkaar doorbrengt. Echt een geweldig mooi en leuk boek dat je een kijkje geeft in het leven van een dierenarts die met alle liefde die hij in zich heeft zijn vak uitoefent en ook nog eens wereld beroemd is door de tv show op National Geographic ‘The Incredible Dr. Pol’. Alles word puur en eerlijk verteld zonder enige vorm van mooimakerij. Het programma is zoals Dr. Pol is, geen no nonsens, gewoon zoals het is.

Uitgeverij: The house of Books
ISBN: 978 90 443 4945 0
Pagina’s: 287
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_56cec5bfcd6e0_selected-products” products=”9200000052529098,9200000053738776″ name=”Dr. Pol, de wereldberoemde dierenarts uit Nederland – Dr. Pol en David Vissher” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.