De Anderen deel 1 Rode letters – Anne Bishop

Gepubliceerd op

rodelettersthumb

Meg Corbyn is een Cassandra sangue, een bloedprofeet, die de toekomst ziet elke keer dat haar huid bloedt. Op de vlucht voor de man die haar gave wil gebruiken om rijk te worden, eindigt ze in een Stadspark van de Anderen waar de menselijke wet niet geldt. Simon Wolfgard, gedaanteverwisselaar en leider van het Stadspark in Lakeside, weet niet wat hem ertoe beweegt om Meg de baan te geven van Contactmens. Maar als hij Meg´s geheim ontdekt, moet hij beslissen of zij het waard is om de broze vrede tussen mensen en de Anderen op het spel te zetten.

Het boek begint eerst met de geschiedenis van de wereld. Namid schonk het leven aan allerlei soorten, zo ook de wezens die bekend staan als de mens. De Anderen, terra indigene de oorspronkelijke inwoners van de aarde, zagen de mens als een nieuw soort vlees. Zij heersten over Thaisa. In het heden leven er kleine groepjes mensen in dorpen die omringd worden door uitgestrekte gebieden (Stadsparken genoemd) die tot de Anderen behoren.

Meg Corbyn, oorspronkelijke naam cs759, is een Cassandra sangue, een bloedprofeet. Door middel van een snee met haar speciale mes krijgt ze visioenen van wat er in de toekomst gaat gebeuren. Meg is ontsnapt uit een instelling waar Cassandra sangue worden vastgehouden en waar grof geld aan de mensjes worden verdiend aan hun voorspellingen. Ze staat nu bij een gebouw wat haar aandacht trekt, “LAKESIDE STADSPARK M.R.N.V.T” wat inhoudt, menselijk recht niet van toepassing. Ze zochten een contactmens.

Haar jagers zouden haar zeker niet hier gaan zoeken. Simon Wolfgard, de algehele leider van Lakeside Stadspark stond in de winkel Beestachtig goede boeken. Simon stuurde al iedereen de winkel uit, omdat hij wilde sluiten, toen Meg binnen kwam. Er was iets wat hem verontrustte en hij kon haar niet weer de sneeuw in schoppen. Na een gesprek en wat warme soep besloot hij Meg aan te nemen. Er was nog iemand die aasde op de baan van contactmens, Asia Crane. Zo kon ze alle informatie over de Anderen aan haar sponsoren doorgeven. Haar sponsors begonnen al een beetje te zeuren dat er niet veel informatie meer kwam.

Er waren verschillende Anderen in het stadspark, wolven, uilen, kraaien, sanguinati, elementairen, en ga zo maar door, maar wat Tess was wisten zelfs de Anderen niet. De kleuren in haar haar en de krullen verraadde haar stemming. Normaal had ze bruin steil haar, als ze onrustig was krulde haar haar en had ze groene strepen, als ze kwaad was werden die rood en bij zwart vielen er slachtoffers. Tess haalde wat basisdingen voor Meg zodat ze in het complex in een appartement kon verblijven.

Meg had dingen in de instelling geleerd, puur uit beelden van foto’s of video’s vaak ook zonder geluid. Ze weet dus niet precies hoe het in de echte buitenwereld te werk gaat. Dat hebben ook de Anderen snel door, maar ze leert snel. Meg maakt al snel met de mensen die spullen leveren contact, zij waren allang blij dat er een mens stond. Ze maakt ook contact met de pony’s, die als koerier fungeerde binnen het park. Maar waar iedereen verbaasd over was, was toch wel het contact met Grootvader van de Sanguinati (vampier).

Zodra de Anderen achter de echte reden van Meg´s gevlucht uit de instelling komen, neemt het verhaal een totale wending. De beheerder van de instelling wil koste wat het kost haar terug, maar heeft echt geen idee wat hij zich op zijn hals heeft gehaald om die opdracht te geven. Hoe gaat dit aflopen?

Wat een ongelofelijk heerlijk boek is dit. Het heeft alles fantasy, spanning, humor, ontroering, liefde. Maar wat het nog het meeste heeft is aantrekkingskracht, het verhaal pakt je en je blijft het lezen. Ook al zijn alle karakters niet echt (althans ik ben ze helaas nog niet tegengekomen), ze worden zo beschreven dat je weet hoe ze eruit zien, of je kunt je er een voorstelling van maken. Er is ook gezegd dat de lezers die zijn opgegroeid met Buffy the Vampire Slayer, Charmed, Twilight en de Mortal Instruments-serie, dit ook zeker moeten lezen en terecht.

Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning.
ISBN: 9789026137518
Aantal pagina’s: 534
Prijs: € 14,99
Ebook ISBN: 9789026137525
Prijs: € 9,99

[bol_product_links block_id=”bol_56cec63c81385_selected-products” products=”9200000036272533,9200000037297229″ name=”De Anderen deel 1 Rode letters – Anne Bishop” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.