Andradorra – Désirée de Jong

Gepubliceerd op

Andradorra is een wereld die veel op onze aarde lijkt maar het is een magische wereld. Vele jaren geleden werd aan koningin Gabora, de koningin van het elfenvolk dat op Andradorra leeft, de voorspelling gedaan dat er een groot kwaad over hun wereld zou komen. Een kwaad dat niet alleen de elfen, maar alle volken van Andradorra naar een duistere periode zou voeren. Er was echter ook hoop, want op het moment dat het kwaad zich zou gaan manifesteren, zou er een kind geboren worden dat het bloed van drie van de volken van Andradorra in zich verenigd had, en dit kind zou het tij kunnen keren. Maar het kind van de drie volkeren bevindt zich niet eens op Andradorra als het kwaad ontluikt en een zoektocht begint…

In de wereld Andradorra leven mense, elfen en bergvolkeren al eeuwen naast elkaar zonder problemen. Maar dan verschijnt er een tovenaar die over deze bijzondere wereld wil gaan heersen. Deze tovenaar heeft het bloed van alle drie de volkeren in zich en probeert dan ook zode macht over de mensen, elfen en bergvolkeren te krijgen. Er is echter een oplossing die Andradorra kan redden en dat is Illionora. Dit zestien jarige meisje leeft ergens verscholen en is geboren uit de drie bewonersgroepen van Andradorra. Illionora zal hen kunnen redden van het kwaad. Maar waar is deze heldin, hoe moeten ze haar ooit vinden. Die opdracht krijgt de jonge elf Tudor. Hij gaat op zoek naar het jonge meisje, zal hij haar vinden? En als dat zo is zal het hem dan lukken om haar zover te krijgen dat ze met hem mee gaat naar Andradorra en daar hun wereld weet te redden?

Andradorra is een spannend verhaal wat je meeneemt in een bijzondere wereld. Het begin is even opletten want er volgt behoorlijk informatie, maar gaandeweg het verhaal merk je dat dit juist fijn is. Eenmaal op weg in Andradorra wordt je het verhaal ingetrokken en kun je dan ook maar moeilijk stoppen met lezen. Aan de ene kant fijn, want je verliest je helemaal in het verhaal en leest door tot het einde van het verhaal. Deze wordt uiteindelijk niet afgesloten, maar stopt met een spannende cliffhanger. Dat is te begrijpen, aangezien Andradorra het eerste deel is van een reeks, maar zo’n open einde maakt natuurlijk wel heel nieuwsgierig naar hoe het verhaal verder gaat en uiteindelijk af gaat lopen. Daarop moeten we nog even wachten tot de auteur het volgende deel heeft geschreven.

Uitgeverij: Macc
ISBN: 9789078437765
371 pagina’s
Prijs: € 19,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.