Blood and Ash serie – Uit Bloed en As – Jennifer L. Armentrout

Gepubliceerd op

“Uit bloed en as” van Jennifer L. Armentrout gaat over Poppy, die nooit zeggenschap heeft gehad over haar eigen leven. Als Maiden leeft ze alleen: ze wordt nooit aangeraakt, nooit naar haar omgekeken en nooit met haar gesproken. De hele toekomst van het rijk rust op haar schouders, want ze moet tijdens haar Ascension waardig worden bevonden door de goden. Hoe kan ze ooit aan die verwachtingen voldoen? Dan ontmoet ze Hawke, een bewaker die ervoor moet zorgen dat Poppy haar Ascenion zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt.

Armentrout won met dit boek de Goodreads Choice Award Best Romance 2020.

Penellaphe kortweg Poppy had een gave, een gave die was geschonken door de goden. Ze mocht die gave alleen niet gebruiken, maar door haar rebelse gedrag hield ze zich daar niet altijd aan. Poppy was ontsnapt uit haar kamer en zat nu met wat Wachters van de Hoogte in de Rode Parel aan tafel. Sinds het einde van de oorlog van de twee koningen, vier eeuwen geleden, werd het grootste deel van Macedonië omringd door de Hoogte. Elke stad in het Koninkrijk Solis had zo’n muur, behalve de dorpen, die moesten het met een lagere variant doen. Wachters waren altijd op hun hoede en tot op de tand bewapend. Poppy had ook wapens, waaronder een lemmet gemaakt van bloedsteen. Het volk van Macedonië had geen flauw idee van de gruwelen buiten de Hoogte, dat zou ook alleen maar angst en paniek veroorzaken. In de Rode Parel waren ook niet gemaskerde, die hadden de vrijheid, iets waar Poppy sterk naar verlangde. Weinige hadden haar echt gezien, daar ze altijd gesluierd moest zijn. De nachtmerries waren de reden dat ze niet kon slapen en op onderzoek ging. Net als ze besluit om weg te gaan, voelt ze de tinteling. Iemand keek naar haar, maar ze wist niet wie. Door het horen van zware en sensuele muziek werd ze afgeleid. Ze wilde naar de ruimte toe waar de muziek speelde, maar werd door een vrouw tegengehouden. Die wist dat ze hier nieuw was, sterker ze wist zelfs dat ze de Maagd was, maar zou dit voor zich houden. Voordat Poppy zich kon afvragen of ze een aanhanger van de Duistere was, stapt Vikter Wardwell één van haar persoonlijke lijfwachten de Rode Parel binnen. Hij mocht haar echt niet zien. Ze besloot het advies van de vrouw op te volgen, ook al had ze haar twijfels. In één van de kamers boven zou ze zich verstoppen. Maar de kamer was niet leeg zoals de vrouw had gezegd, ze voelde een arm om haar middel. Geschrokken keek ze op, het was Hawke Flynn. Door de geleende kleren dacht hij waarschijnlijk dat zij Britta was en de kap was het enige wat haar nog geheim hield op dit moment. Er volgt een golf van emoties als ze op bed wordt gelegd en wordt gezoend. Die gevoelens kende ze niet. Hij merkt al snel dat ze niet Britta is, doordat ze haar naam en stem niet wil prijsgeven noemt hij haar prinses. Hij stopt niet en op het moment dat haar emoties bijna op ontploffen staan en hij haar dolk vindt, wordt er op de deur geklopt. Hawke werd weggeroepen maar zou terugkomen. Poppy loog dat ze er dan zou zijn. Alleen Tawny, haar gezelschapsdame wist dat ze soms haar kamer ontvluchten. Na lang aandringen, vertelt ze ook waar ze was geweest. Hawke hield ze geheim, die kennis kon een ieder als een wapen tegen haar gebruiken en ze vertrouwde Tawny tot op zekere hoogte…

“Uit Bloed en As” is het eerste deel uit de Blood and Ash serie van Jennifer L. Armentrout. Je wordt meegenomen naar een wereld die ze vanuit haar hart heeft geschreven, een wereld waarin de goden en verhevenen een grote hoofdrol spelen. Je leert Penellaphe kortweg Poppy kennen, de Maagd, de Uitverkorene, die aardige rebelse trekjes heeft. Je ervaart in wat voor wereld ze leeft en merkt al snel dat ze vooral behulpzaam is. Het begin van deze serie is echt weer een meesterwerk, door de onverwachte wendingen is het super spannend en het verhaal zit ook zo fascinerend goed in elkaar. Jennifer weet zoals altijd weer de passie bijzonder vurig te beschrijven, maar dit keer beschrijft Jennifer ook de andere emoties heel erg intens. De bijzondere en unieke vriendschap die ze met Tawny en Vikter heeft, ondanks dat ze totaal niets mag ondernemen, laat staan spreken. Bij bepaalde personages voel je haar verbeten woede en de vreselijke afschuw, waardoor de bewondering voor haar ongelofelijke strijdlust groeit. Maar ook het verdriet dat in alle vormen voor Poppy voelbaar is en zeker ook het verlies, is zo angstig mooi en tastbaar beschreven, dat je de drang die Poppy heeft naar het onbereikbare leven, zo begrijpt. Jennifer laat je met haar cliffhanger alleen verbaasd en verward achter, dat je maar één ding zo snel mogelijk wilt. Het vervolg van deze serie lezen!

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020543964
Aantal pagina’s: 608
Prijs: € 25,00

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.