Bride van Ali Hazelwood

Gepubliceerd op

Een Duister Verbond… Een Groot Geheim… Een Allesverslindende Liefde…

Misery Lark is een buitenbeentje. En de dochter van de machtigste vampier van Noord-Amerika. Twee dingen die elkaar – op z’n zachtst gezegd – nogal bijten… Misery’s rustige leventje tussen de mensen is voorbij wanneer haar vader haar als troef inzet voor een historische wapenstilstand met hun grootste vijanden – de weerwolven. Haar rol in dit pact? Ze moet trouwen met Lowe Moreland, de alfaweerwolf. Lowe voldoet precies aan het beeld dat Misery van weerwolven heeft: wreed, onverschrokken en autoritair. Maar Misery heeft zo haar eigen redenen om zich over te geven aan dit gearrangeerde huwelijk. Ze zet alles op alles om terug te krijgen wat ooit van haar was – zelfs als dat betekent dat ze haar leven zal moeten delen met een weerwolf.

In een chaos wordt Misery door Vania, de rechthand van haar vader en hoofd van zijn wacht, op haar werk bruut opgehaald. Puur één blik van Vania veranderde het hele kantoorpand, de blik waar ze haar tanden liet zien. Misery was opgeroepen. De nieuwsgierigheid naar waarom overwon het. Ze kijkt door het hoge raam naar buiten, de brug over de rivier was de scheiding tussen het Nest en het Weerlinggebied, de rest van de regio bestond uit mensen. Zeven jaar heeft ze onder de mensen geleefd met Serena. Haar Vader wist hiervan, maar had haar opgeroepen in verband met een bruiloft. Misery was al eerder een onderpand voor de verstandhouding bij de mensen. Beide wisselde dan een kind uit, zodat zowel mens als Vampyr zich hielde aan hun voorwaarde. Haar vader vertelt over Roscoe en over de nieuwe alfa, die een verbond met alle drie wilde sluiten. Langzaam valt het kwartje en haar antwoord was: NEE! Hun ras zou uitsterven, als zij deze drievoudige bond niet zouden sluiten. Net als ze op het punt staat de kamer te vertrekken, hoort ze haar vader zijn naam zeggen. Dat verandert alles. Na de huwelijksvoltrekking trekt Misery zich even terug. Als ze de menigte weer wil opzoeken, ziet ze haar kersverse echtgenoot een conflict tussen een Weerlingkind en Vampyrkind oplossen. De manier waarop hij dat doet, raakt haar. Ze moeten op voor de eerste dans. Beide voelen ze een vreemde aantrekkingskracht, maar toch proberen ze in alles zoveel mogelijk bij elkaar vandaan te blijven. Zelfs op haar huwelijksnacht is ze alleen en slaapt ze in de kast op haar kamer. Waar ze abrupt in de holst van de dag wordt gewekt door een Weerlingkind genaamd Ana. Irritatie evenals fascinatie is wat Ana veroorzaakt bij haar. Juno volgt al snel met de regels die omtrent Ana en de weerlingen gelden. Regels waar Misery zich waarschijnlijk niet aan ging houden, want ze was hier maar voor één reden. Dat de kutkat van Serena haar die had gegeven, vond ze nog steeds merkwaardig. Ze ontmoet Alex en de twaalf andere vertrouwelingen van Lowe. Alex stelde net als Ana rare vragen, maar hij was in ieder geval al veel aardiger dan Juno. Bij haar aanvaring met Max, leert ze de ware aard van de weerlingen kennen, al heeft Lowe daar een andere gedachte over. Ze kan echt geen hoogte van Lowe krijgen, hoe hij over haar denkt. Al regelt hij wel een boel voor haar. Als Ana via het dak haar kamer inloopt, merkt ze dat ze haar toch wel leuk begint te vinden. Maar haar alarmbellen gaan af, als ze hoort dat Lowe er niet is. Dit zou de kans zijn om op speurtocht te gaan en Ana had haar de perfecte manier gegeven, hoe ze die moest gaan uitvoeren…

Al eeuwen zijn de “Weerlingen” en de “Vampyren” elkaars tegenpolen. Met een huwelijksovereenkomst in de vorm van een onderpand, proberen ze de rivaliteit tussen beide te sussen. Waar taboe zou moeten heersen, zelf in de stank die Weerlingen bij Vampyren hebben, is er vuurspetterende passie vol heftige erotiek. Naast dit alles is er ook een zoektocht naar Misery’s vriendin, die zich waarschijnlijk in het wespennest heeft gegooid, dit in verband met een groot geheim wat tussen deze rivalen speelt. Ali Hazelwood bekend van haar feelgood boeken, gooit dit zeer passievolle liefdesverhaal in de wereld van weerwolven en vampieren en ze weet dit als geen ander perfect met elkaar te combineren. Puur door de soms wat hilarische gedachtegang van Misery, evenals de kort maar krachtige zinnetjes bovenaan ieder hoofdstuk van Lowe, trekt Ali je gelijk het verhaal in. Met haar vlotte schrijfstijl en zeker ook bij deze echt waanzinnige Urban Fantasy, ben je bijna verslaaft aan de “Feelgood Vibes” van Ali Hazelwood. Persoonlijk zou ze zelf meer van deze geweldige fantasy verhalen van mij mogen schrijven. Enige wat jammer is aan dit geweldige boek, is dat het geen serie is, want ik had graag een vervolg van Misery & Lowe gelezen. Bride is een zeer spannend Fantasy verhaal waarbij er een gedwongen liefde is tussen een Weerling en een Vampyr, die niet alleen van een groot geheim afweten, maar verbazingwekkend misschien ook een groot taboe kunnen verbreken.

Uitgeverij: Unieboek|Het Spectrum bv/Van Goor
ISBN: 9789000392025
Aantal pagina’s: 376
Prijs: € 18,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.