De duistere machten Deel3 – Koningin van lucht en duisternis – Cassandra Clare

Gepubliceerd op

Na de tragische dood van Livia Blackthorn staat de Kloof op de rand van een burgeroorlog. Een deel van de Blackthorn-familie reist naar Los Angeles om te onderzoeken door welke ziekte de heksenmeesters worden uitgeroeid. Julian en Emma, die hun verboden liefde proberen te onderdrukken, ondernemen een levensgevaarlijke missie naar de landen van Elf om het Zwarte Boek der Doden te bemachtigen. Maar dan ontdekken ze een geheim dat de schaduwjagerswereld uiteen kan drijven…
In een race tegen de klok moeten Emma en Julian de wereld van de schaduwjagers redden voordat de dodelijke kracht van de parabataivloek niet alleen hen vernietigd, maar ook hun geliefden.

Na de strijd in de raadszaal waarbij Livvy en Robert Lightwood zijn omgekomen is iedereen gekweld door verdriet zijn eigen pad in geslagen. Julian heeft een beslissing genomen aangaande zijn parabataiband met Emma en heeft daarvoor Magnus gevraagd hem te helpen, maar of dat de beste keuze was. Kit trekt steeds meer naar Ty toe, helemaal nu Ty Livvy niet meer heeft als zijn liefste zus en enige vriend, Ty heeft een idee waar hij Kit zijn hulp bij vraagt, al is Kit daar absoluut niet blij mee en vraagt hij zich af of hij wel het juiste doet. Ondertussen vieren de intriges hoogtij bij de schaduwjagers en weet Horace Dearborn inquisiteur te worden tot grote woede en angst van de schaduwjagers. Wanneer Horace, Emma en Julian op verhoor laat komen word het grimmiger en dubbelzinniger dan het allemaal al was, ze sluiten een bijna onvermijdelijke deal met Dearborn om hun geheim te kunnen bewaren, ze moeten op missie naar Elf om het zwarte boek te halen maar daar zit meer achter dan Dearborn zegt. De schaduwjagers doen er alles aan om de zogenoemde heksenmeesterziekte te onderzoeken en te verdrijven maar dat is nog niet zo simpel en ondertussen word Magnus steeds zieker, net als alle andere heksenmeesters. De enige die de ziekte al heeft overwonnen is Tessa en zij helpt uiteraard ook mee. Ondertussen woedt het verderf steeds verder door en wordt de situatie nijpend. In Idris is de chaos compleet en alles gaat in een stroomversnelling waardoor er weer een oorlog dreigt. Wanneer de strijd daadwerkelijk losbarst laat Alec zijn ware kwaliteiten in leiderschap zien en vormen Emma en Julian een bijna onoverwinnelijk paar, al gaat dat niet op een manier die gepland was. Tegenwerking en samenwerking op plaatsen en van volkeren die je soms niet soms wel ziet aankomen, maken dit slotdeel tot een wervelend deel van bijna negenhonderd pagina’s dat bijna niet weg te leggen is.

Zoveel verdriet en liefde lijken onmogelijk samen te gaan, maar Cassandra Clare krijgt het wéér voor elkaar om een powerhouse neer te zetten. De cover pint je meteen vast, net als het begin van het verhaal dat (als je het leest) ook echt bij de cover past. Zo’n mooie cover, ik blijf ernaar kijken, het dansen van de jurk, de heftige felle kleur en de onderlaag die het heeft, echt prachtig. Ik heb klachten gelezen over de omslag, omdat deze glanzend is in plaats van mat, en aan de ene kant snap ik dat wel een beetje omdat het dan misschien minder mooi bij de andere boeken zou passen, maar aan de andere kant(in mijn optiek) past het perfect bij dit afsluitende deel, want dit deel is zo glad als water en niet te grijpen. Het verhaal heeft zo’n vreselijke vaart dat het bijna door je vingers glipt. Dus ik heb persoonlijk geen probleem met deze omslag, ik vind hem prachtig. Zoals ik denk en in al mijn recensies al gezegd heb, Cassandra Clare heeft ware magie in haar pen. Elke keer dat je een schaduw boek open slaat ben je terug in haar wereld en verlies je jezelf compleet. De liefde en haat die tegen elkaar strijden is in elk verhaal wel te vinden, maar wordt nooit cliché of zoetsappig en standaard, echt heel knap als je dat kunt. Ik denk dat iedereen die van een beetje ongewoon en mysterieus houdt, zeker van de boeken van Clare kan genieten door haar manier van schijven en creëren. Helaas is deze trilogie met dit deel afgesloten, maar gelukkig komt er nog veel meer moois van Cassandra Clare aan, waar wij ons weer op kunnen verheugen. Een ware afsluiter van een heftige maar geweldige trilogie.

uitgeverij: Moon young adult
ISBN:  9789048836758
Pagina’s: 896
Prijs: € 24,50

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.