MOCKTAILS; verslavend lekkere cocktails zonder alcohol – Caroline Hwang

Gepubliceerd op

Eindelijk een cocktailboek zonder alcohol dat niet over smoothies of shakes gaat!
Echt volwassen drankjes, met subtiele smaken voor een avond uit of een feestje thuis.
Verfrissend, verrassend en verslavend lekker. Met meer dan 80 originele cocktails en 20 basisrecepten.

Steeds meer mensen worden zich bewust van de levens verkortende effecten van alcohol en drinken daardoor (of door medische redenen) minder of zelfs geen alcohol meer. Ik ben hier eentje van en na een tijdje gaan alleen de glazen sap, frisdrank of water je wel vervelen. Hwang heeft allerlei originele, inventieve en vooral lekkere mocktails bedacht die er prachtig uitzien en zeker een breed publiek zullen weten te verblijden.

De meeste recepten zijn voor 1 drankje, met uitzondering van een paar recepten die per kan gemaakt worden. Voor de meeste recepten heb je uiteraard een shaker nodig, zodat alle ingrediënten één geheel worden en er de nodige lucht of schuim in word geschud.
Maar wat heb je nog meer allemaal nodig? Beatriz Da Costa heeft alle belangrijkste benodigdheden en basisingrediënten voor het bereiden van de perfecte mocktails voor je gefotografeerd.

Voordat je begint met het experimenteren met de vele recepten, kan je eerst aan de slag gaan met een groot aantal basisrecepten, zoals groenekruidensiroop, grapefruitolie, gekruide kakipuree en allerlei soorten zout en shrubs. Dit is tevens ook leuk om met een paar vriendinnen te doen. Als je de nodige elementen heb bereid, kan je echt aan de slag.
Er zit voor iedereen wel wat lekkers bij; van warm tot koud, zoet tot hartig, zacht romig tot fris pittig.

De vormgeving is vernieuwend en ik vind MOCKTAILS echt een uniek en prachtig boek! De linker pagina bevat alle gefotografeerde ingrediënten met daaronder de hoeveelheden, op de rechter pagina straalt de mocktail in een bijpassend glas met daaronder een eenvoudige bereidingswijze. Een recept lezen was nog nooit zo leuk en overzichtelijk!

Wij zijn enthousiast aan de slag gegaan en onze favorieten zijn de romige en zoete jasmijnmilkoko, de pittige spicy sparkling yuzu (dit drankje heeft een geweldige pittigheid en laat je lippen tintelen) en mijn all time favorite drankje de pina colada.
Hwang is erg inventief bij haar mocktails. Zo gebruikt ze unieke ingrediënten zoals creme fraîche, dadels, rijstazijn, chocolade en melasse. Tevens gebruikt ze vaak thee als basis en wat elementen die van tevoren eenvoudig te bereiden zijn en zeker veel smaak toevoegen aan de mocktails. Het ene recept is in een paar minuten klaar, de ander vergt wat meer voorbereiding gezien de toevoeging van verschillende elementen. Die extra voorbereiding maakt de mocktails zeker spectaculairder.

Met prachtige foto’s van Beatriz Da Costa en eenvoudig te bereiden mocktails met namen als ‘orange is the new black’, ‘what’s up doc?’ en ‘hot toddy’, weet Hwang met MOCKTAILS zeker veel lezers te trekken. We love it!

Uitgeverij: Kosmos
ISBN: 9789021572192
Pagina’s: 187
Prijs: €17,50

[bol_product_links block_id=”bol_5cc2ad405e0f9_selected-products” products=”9200000102317779″ name=”MOCKTAILS; verslavend lekkere cocktails zonder alcohol – Caroline Hwang” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.