De Ravenserie – Deel2; De dromendieven – Maggie Stiefvater

Gepubliceerd op

9200000026078051

 

Als je iets kon stelen uit je dromen, wat zou je dan nemen? Ronan Lynch heeft veel geheimen. Een daarvan is dat hij voorwerpen uit zijn dromen kan halen. Ronan is een van de ravenjongens: een groepje vrienden van de eliteschool Aglionby. Ze zijn op zoek naar de dode ravenkoning Glendower, van wie ze denken dat hij verborgen is in de bergen vlak bij hun school. Tijdens hun zoektocht naar de koning komen Ronans geheimen langzaam maar zeker aan het licht en zetten ze een reeks onheilspellende gebeurtenissen in gang…

De zoektocht naar Glendower gaat weer onverminderd verder, zij het met meer gevaar en meer tegenslag. Blue word nog steeds helemaal gek van de onzekerheid die haar voorspelde toekomst met zich meebrengt en probeert er alles aan te doen om deze te voorkomen. Declan Lynch, de oudste van de broers, krijgt een bezoekje van een wel heel naar mannetje die de naam ‘de grijze man’ draagt en krijgt de opdracht om de greywaren voor hem te vinden, de pech is alleen dat Declan geen flauw idee heeft wat dat zou moeten zijn. De grijze man werkt voor Dr. Greenmantle, die ook de geheimen van de leylijn en Glendower wil ontrafelen en omdat er steeds meer mensen naar lijken te zoeken is er haast bij.
Blue, Adam en de rest gaan weer naar Cabeswater om onderzoek te doen en daar is Blue haar familie, omdat er gevaar bij komt kijken, niet blij mee. Ook al zijn ze nu vrienden nog altijd voelt Adam frustratie tegenover de ‘absolute Aglionby uistralende’ Gansey. Gansey is de perfecte belichaming van alles dat Aglionby is, zijn familie en dus hij ook is rijk, hij is knap, onbewogen en Adam wenst nog altijd dat hij ook zo zal zijn, maar hij zal zich altijd een buitenstaander voelen en dat gegeven zit door het hele verhaal verweven wanneer het over Adam en Gansy gaat. Ronan’ vermogen om dingen mee terug te brengen uit zijn dromen neemt nare wendingen aan omdat hij er beter in word maar nog altijd niet snapt hoe hij het doet. De nachtwezens die hij mee heeft genomen willen niets liever dan Ronan ombrengen en hij is als de dood voor die wezens.
Wanneer een vervelend joch genaamd Kavinksi in het verhaal komt word het een naar spelletje tussen hem en Ronan. Kavinski weet namelijk al een hele tijd over Ronan’ geheim en confronteert hem ermee, maar niet om te helpen. De grijze man is op zoek naar de Greywaren maar weet niet wát het is, is het een ding? Een mens? Een plaats? Hij zoekt dus naar een woord waarvan hij de omvang en betekenis niet kent en dat is complex. Maar wanneer de grijze man deze betekenis wel ontdekt is de chaos compleet. Adam raakt steeds verder verstrikt in de verwarring van zijn leven, sinds hij een soort deal heeft gemaakt met het Cabeswater, en Ronan voelt dat ze hem kwijt aan het raken zijn.

Als ik heel eerlijk ben is het voor mij vaak te verwarrend geschreven, vaak heb je niet meteen door of iemand iets denkt, droomt, herinnert of nu meemaakt en dat haalt mij meteen uit de kracht van het verhaal en dat vind ik erg jammer, helemaal omdat het verhaal zo goed is. Door de ongekend beeldende schrijfstijl van Stiefvater zíé je de manufacturing, vóél je de manufacturing, vóél je de spanning tussen Blue en Adam en vóél je de magie die dit verhaal tot leven wekt. Door die bijzondere manier van schrijven lees je deze boeken niet maar belééf je ze. Het verhaal neemt in dit deel heftige wendingen en alles word moeilijker of gevaarlijker. De spanning van het voorgaande deel pakt je meteen weer vast in dit deel zodra je het boek openslaat, al moet je dus wel je koppie erbij houden om de weg van het verhaal niet kwijt te raken. Dit is zeker geen boek dat je even tussendoor pakt.

Uitgeverij; Moon
ISBN; 904882043X
Pagina’s; 400
Prijs; € 19,95

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.