De rode piramide – Rick Riordan

Gepubliceerd op

de_rode_piramide

Nadat hun moeder stierf hebben Sadie en Carter elkaar nauwelijks meer gezien: Sadie woont bij hun grootouders, en Carter zwerft met hun vader, de beroemde Egyptoloog Julius Kane, over de wereld.
Tot Julius Kane zijn kinderen weer bijeenbrengt in Londen voor een experiment; een experiment dat gruwelijk misloopt.

Julius kane wekt per ongeluk de afschrikwekkende Egyptische god Seth tot leven.
Julius kane verdwijnt spoorloos en Sadie en Carter komen erachter dat nog meer Egyptische goden tot leven dreigen te komen.
Kunnen zij het geheim van hun familie ontrafelen voor het te laat is?Dit boek is een echt Riordan avontuur, hij sleept je meteen weer mee in de wereld die hij heeft gecreëerd.
Het mooie van dit verhaal is ook dat je merkt hoe hecht een familieband stiekem is terwijl je elkaar niet vaak ziet. Sadie en Carter hebben elkaar van jongs af aan alleen maar die ene keer per jaar gezien als Julius Kane zijn dochter opzocht, de rest van het jaar reist Carter met zijn vader mee en woont Sadie bij haar grootouders, maar in de loop van het verhaal beseffen Sadie en Carter dat ze elkaar toch wel hebben gemist en dat ze na het overlijden van hun moeder een paar jaar terug en het verdwijnen van hun vader alleen elkaar nog hebben.
Doordat hun vader Julius Kane in het British Museum een historisch artefact heeft opgeblazen, daarmee vijf belangrijke goden heeft bevrijd en verdwenen is, staan Sadie en Carter er alleen voor en ontdekken dat ze niet zomaar gewone kinderen zijn.
Het blijkt dat Sadie en Carter de machtigste tovenaars zijn in 3000 jaar, voorgekomen uit hele krachtige bloedlijnen die afstammen van de farao’s, maar of ze daar nou zo blij mee moeten zijn?
Sadie en Carter leren in de loop van het verhaal met hun krachten omgaan maar vooral de tijd dat ze nog niet echt raad weten met hun krachten levert leuke momenten op.
Ze moeten het opnemen tegen de gemeenste demon die er bestaat: Seth, demon van de chaos, om te voorkomen dat hij de wereld vernietigd voor absolute macht, en daarbij krijgen ze hulp uit behoorlijk onverwachte hoek.
In het begin van het boek wordt verteld dat het boek is geschreven door middel van bandopnamen, en dat is goed te merken aan de grapjes en ruzies van Sadie en Carter en leest daardoor erg lekker weg.
Er worden veel feiten over Egypte gebruikt en dat maakt dit boek ook nog eens leerzaam.

Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 479
ISBN: 9022568415
Prijs: € 17,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.