De tweede november – Tomas Ross

Gepubliceerd op

131205_72015_de-tweede-november---tomas-ross0

Eind oktober 2004.
Als informant van de AIVD rapporteert de jonge Nederlandse Marokkaan Hamid Mansur aan zijn superieur De Wolf dat de Hofstadgroep een aanslag beraamt op een bekende Nederlander. Wanneer De Wolf kort daarop wordt vermoord, is Hamid hoofdverdachte.
Op de vlucht voor zowel Justitie als de Hofstadgroep kan hij niet anders dan wanhopig achter de waarheid zien te komen.

Dan ontvangt misdaadverslaggeefster Puck Labrie een intrigerend anoniem bericht waarin staat dat de dood van De Wolf niets met Hamid of de Hofstadgroep te maken heeft maar alles met de moord op Pim Fortuyn, ruim twee jaar eerder.
Tegelijkertijd wil Theo van Gogh in Amsterdam bewijzen dat de dood van zijn vriend Fortuyn een complot was om de aankoop van de JSF veilig te stellen.
Wanneer Puck en Hamid, onder levensgevaarlijke omstandigheden, achter de identiteit van de bekende Nederlander komen, is het de vroege ochtend van de tweede november.Dit boek is gebaseerd op feit en fictie.
Tomas Ross heeft om de feiten heen een intrigerend verhaal geschreven.
Doordat ik Tomas Ross nog niet kende moest ik er wel inkomen en pas bij bladzijde zesentachtig begon het verhaal voor mij te lopen.
Wat ik wel jammer vind is dat er niet duidelijk wordt gemaakt aan wie een hoofdstuk toebehoort, daar moet je gaandeweg in het hoofdstuk achter komen.
Ik vind het een knap staaltje werk om van feiten en fictie zo’n goed verhaal te maken dat het je het verhaal in blijft trekken. Door de verassende dingen die je elke keer weer tegen komt en niet had verwacht . Ik heb menig keer met mijn mond open zitten lezen door iets dat ik niet had zien aankomen.
Houd er dus rekening mee dat je tot diep in de nacht aan het lezen bent want dit boek is niet zomaar weg te leggen.
Achterin het boek vertelt Tomas ook wat feiten zijn zodat dit het boek ook weer een stuk echter maakt.
Dit is het eerste boek dat ik van de hand van Tomas Ross lees maar hij heeft mij weten te pakken met zijn bijzondere manier van schrijven en vertellen.

Uitgeverij: Cargo
Aantal pagina’s:384
ISBN: 9023483014
Prijs: € 19,90

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.