Drakenvuur – An Janssens

Gepubliceerd op

 

9789024567768-drakenvuur-l-LQ-f

Terwijl het noorden bevriest en het zuiden brandt, ligt de enige hoop van de mensheid in een oude voorspelling: een tovenaar en een vuurdraak zullen samen de wereld redden…

Precies drie jaar geleden zag de jonge tovenaar Var het meisje met de rode ogen door een spiegel in het paleis dat hij met zijn rebellen overmeesterde. Nu, met zijn nieuw verworven krachten, is hij vastbesloten door de Grote Muur heen te breken om haar te vinden. Maar Var weet niet dat het meisje en de vuurdraak uit de profetie een en dezelfde persoon zijn. Een profetie met een sinistere waarschuwing: de uitverkorenen zullen de wereld redden… of vernietigen.

Ondertussen is de Buigmoeder Var door de Muur gevolgd, en zij zal tot het uiterste gaan om hem bij Thala weg te houden. Terwijl ze zich voedt met de krachten van een onbekende tovenaar, en haar magie gebruikt om een andere gedaante aan te nemen, zet ze haar bloedige achtervolging in.

De koningin, Indaga, houd de man Otec gevangen. Otec is een vuurdraak en is een belangrijke schakel in Indaga haar plannen maar o wee als hij tegenwerkt. Ondertussen is de sfeer tussen Mir en Var op zijn zachtst gezegd gespannen, Mir vind dat ze moeten trouwen en ze wil een kindje van hem maar Var peinst daar niet over, een kind met zijn zus? Is ze gek geworden? Zijn visioenen worden ook steeds heftiger en hij snapt ook niet helemaal wat ze betekenen of hoe hij ze kan sturen, het enige dat hij zeker weet is dat hij de buigmoeder en haar buigers moet overmeesteren. Thala wacht nog altijd op de knappe blonde prins die ze drie jaar geleden heeft gezien maar zal hij ooit nog terug komen? Ondertussen stelt haar kleine vriendje Kandschwar zich weer ontzettend aan waar ze altijd erg om moet lachen. De vlammen in het zuiden ontneemt het noorden zijn warmte waardoor het steeds kouder word en dat baart Thala ernstig zorgen. De profetie luidt ‘een tovenaar en vuurdraak kunnen de Grote ramp ongedaan maken….of het tegenovergestelde’. Dus zijn Thala en Var van plan samen te werken. In een te kleine kooi zit de mooie Nevsemir opgesloten om de buigmoeder tot dienst te zijn, al zal ze zich niet zomaar gewonnen geven, ze is een magiezuiger en zal er alles aan doen om de buigmoeder tegen te werken. Mir onderneemt een poging te ontsnappen en daar is de buigmoeder op zijn zachtst gezegd niet blij mee. Mir zet door en weet zich een weg naar haar vrijheid te rennen. De buigmoeder is sterker en slimmer dan Var en Thala hadden gedacht, ze heeft dan ook lang genoeg de tijd gehad om alles te overdenken. De sneeuwdraken, Ursus en de tweelingzusjes Lotte en Lucca, staan Thala en Var bij in hun strijd tegen de buigmoeder, net als Var’ kleine steenharpij, Meli, maar hoe en óf iedereen het overleeft dat zul je moeten lezen in dit ontzettende spannende slotdeel van de draken trilogie.

Kandschwar blijft in deze trilogie mijn favoriet, wat een heerlijk gestoord, lief beestje is het en hij word zo ontzettend leuk beschreven dat je bijna niet anders kan dan gek op hem zijn. De kracht van dit verhaal is dat je nooit weet hoe het gaat lopen, je hebt natuurlijk je verwachting maar het neemt overtuigen verschillende wendingen aan waardoor je even in verwarring bent over hoe het verder gaat. De hoofdstukken vind ik van heerlijk formaat, niet te lang niet te kort. In het begin van het boek heb je meerdere verschillende verhaallijnen naar op den duur volgt het boek één lijn omdat die alle lijnen in zich op het genomen en ook dat is prefect getimed in mijn ogen. De cover is, net als de andere twee, weer prachtig en je blijft ernaar kijken omdat de magie ervan af spat. Stiekem hoop ik dat dit, in mijn ogen behoorlijk open eind, betekend dat we in de toekomst nog meer te lezen krijgen van Thala, Var, Meli, Ursus en Kandschwar want ik baal er goed van dat het voorbij is. Het is het absoluut waard om ook ‘drakenkoningin’ en ‘drakentovenaar’ en dit slotdeel ‘drakenvuur’ te lezen.

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
ISBN: 9789024567768
Pagina’s: 288
Prijs: € 17,99

[bol_product_links block_id=”bol_569009ed41129_selected-products” products=”9200000045983438,9200000049819865″ name=”Drakenvuur – An Janssens” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.