Het meisje dat God ontmoette – Christy Beam

Gepubliceerd op

boek_large_p_55a7295580dbb7.37212159

In Het meisje dat God ontmoette vertelt Christy Beam het verhaal van hun zieke dochter Annabel. Zij is chronisch ziek en ligt vaak in het ziekenhuis. Tot het moment dat ze tijdens het buitenspelen een ernstige val maakt van negen meter hoogte. Als door een wonder is ze ongedeerd, heeft zelfs geen schrammetje. Als ze na haar coma in het ziekenhuis ontwaakt, vertelt ze dat ze even in de hemel is geweest, bij God. Daar wil ze graag blijven. Maar God stuurt haar terug en belooft haar dat ze genezen is van haar ziekte. Twee wonderen dus in het waargebeurde verhaal van Annabel Beam: ongedeerd na de val én genezen van haar chronische aandoeningen. Voorjaar 2016 wordt Het meisje dat God ontmoette verfilmd door hetzelfde filmteam dat ook Heaven is for real heeft verfilmd.

Annabel is ziek, ze heeft een complexe chronische ziekte en heeft nu al een leven vol pijn en ziekenhuis bezoeken en dat ligt ook in het verschiet voor de rest van haar leven. Het is vreselijk om te lezen dat zo’n klein en jong meisje al zoveel te verduren krijgt, maar ze houd zich meeste van de tijd sterk. Soms iets té sterk, bijvoorbeeld als haar pijnniveau gevraagd word schat ze het lager in dan het in werkelijkheid is. Ze moeten om de zoveel tijd naar het ziekenhuis in Boston en dan gaan haar zusjes naar familie of goede vrienden. Wanneer Anna weer eens thuis is en ze zich redelijk voelt gaat ze met haar zusjes mee buiten spelen, dit gaat echter helemaal verkeerd. Annabel valt in een boom, tien meter lager valt ze op de grond en raakt bewusteloos. Wanneer de ernst van de situatie tot vader en moeder doordringt bellen ze de brandweer die al het moeke doet om Anna zo veilig mogelijk een zonder extra letsel uit deze netelige situatie te krijgen. Wanneer ze gered word verbaast een ieder die erbij betrokken is of raakt zich over het letsel van Annabel, namelijk GEEN. Later begint Annabel aan haar moeder te vertellen dat ze God ontmoet heeft een dat hij tegen haar zei ‘je niet terug het is jou tijd nog niet. Daarbij komt het allemaal goed’ . Sinds haar val lijkt ze wel genezen, maar die worden durven de ouders niet in de mond te nemen voordat het een vaststaand feit genoemd kan worden.

Soms erg van de hak op de tak, bijvoorbeeld wanneer het ongeluk net is gebeurd en mama bij de boom staat na te denken of het een grap is of echt en je ineens in het ziekenhuis ben voor onderzoeken, dat is even erg verwarrend in het begin. Door hun geloof is ook het hele verhaal (natuurlijk) doorspekt met hun vertrouwen in God en hun geloof en soms vond ik dat iets té, maar wanneer je zoiets als dit werkelijk meemaakt kun je bijna niet anders meer dan geloven in meer. Dan wij alleen. Wat ik ook erg jammer en soms erg vervelend vond was dat er behoorlijk wat ziekenhuis-termen/taal word gebruikt waar je als lezer geen touw aan vast kunt knopen, dat had op sommige punten wel iets meer uitgelegd worden. Een ontroerend en ontzettend bijzonder verhaal waarin geloof de boventoon voert. De cover vind ik erg mooi, niet alleen vanwege zijn rol in het verhaal maar het heeft iets extra’s, iets moois.

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789043525299
Pagina’s: 192
Prijs: € 17,99

[bol_product_links block_id=”bol_56900a07101cf_selected-products” products=”9200000046234347,9200000049961862″ name=”Het meisje dat God ontmoette – Christy Beam” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.