Drakenzieler deel 2 – Sluimergeest – Cocky van Dijk

Gepubliceerd op

9200000047159174

Fenna probeert haar leven weer op te pakken en dat gaat met vallen en opstaan. Ze moet wennen aan de nieuwe staat van haar lichaam. Net nu ze denkt dat ze het geluk weer heeft gevonden, dreigt haar alles door de vingers te glippen. Ze raakt haar zicht kwijt en Arlans liefde, die ze het meeste koestert. Ze heeft zichzelf niet meer onder controle, haar krachten slaan op hol. En dan knalt alles uit elkaar. Gille is de enige overlevende van de Kring. Vastbesloten zijn Meesters gedachtegoed uit te dragen en nieuw leven in te blazen, stuit hij op zijn Meesters dagboek. Bijgesloten zijn drie amuletten. Na bestudering blijkt dit een duistere erfenis te zijn waarin grote krachten verborgen liggen. Gille zint op wraak. Op Fenna, op de Drakenburcht…

Fenna is uit de dood gered en is terug op Drakenburcht maar ze moet erg wennen aan hoe ze er nu uitziet. Slapen gaat erg slecht door de nachtmerries die ze heeft over wat er gebeurd is in de schemerwereld. Haar grote steun en toeverlaat Arlan vind het doodeng dat Fenna meteen weer terug wil omdat ze bang is dat ze anders helemaal niet meer durft. Na de strijd zal Gille zichzelf moeten zien te redden, er is niets meer over van het kamp of de mensen. Alles is verbrand of geplunderd maar tijdens zijn ronde door het kamp vind hij een kist die vrijwel ongeschonden is gebleven en wat hij daarin vind doet hem de rillingen over zijn rug voelen glijden, maar tegelijkertijd is het iets hèèl belangrijks, dat voelt hij ook. De verhoudingen in de burcht raken behoorlijk verdeeld door een keuze die de koningin maakt en dat komt de lieve vrede niet ten goede. Ondertussen moet Fenna leren omgaan met haar veranderende lichaam en geest en dat is beangstigend en moeilijk. Maar Fenna is niet zomaar uit het veld te slaan en gaat ervoor. Ondertussen is Gille bezig met dingen die behoorlijk uit de hand dreigen te lopen en wanneer hij een medestander van binnenin Drakenburcht vind zijn de gevaren helemaal niet meer te overzien. Zal Drakenburcht deze strijd ook weer overleven of is het nu voorgoed het einde van Fenna en haar vrienden?

Gruwelijk goed. Van dijk beschrijft alles zo beeldend dat je bijna de geur van de doden ruikt en de doden voor je kunt zien. Het zet de toon voor een zinderend tweede deel van ‘Drakenzieler’. De cover is meesterlijk mooi en je blijft er naar kijken, in het verhaal kom je te weten waarom deze cover is gekozen. Vele emoties gaan je beheersen in dit deel, van woede tot liefde en van afgunst tot begrip, het is weer een wervelende deel. Je kunt dit deel niet lezen zonder af en toe even diep adem te moeten halen, zo spannend en onthutsend is het geschreven. De dingen die er in dit deel gebeuren overtreffen de dingen uit het vorige deel, soms zou je willen dat je nooit aan Drakenzieler begonnen was, want alles word een stuk heftiger en emotioneler dan je je voor had kunt stellen. Met openlijke verbazing heb ik dit deel gelezen, de dingen die erin voorkomen zie je niet aankomen en zijn ronduit vreselijk. Om nog maar te zwijgen over het eind. Weer zullen we moeten wachten op het volgende deel om erachter te komen wie er overwint en wie er verloren is. Ik wacht… jij ook?

Uitgeverij: Zilverspoor
ISBN: 9789463080019
Pagina’s: 404
Prijs: € 22,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.