Drakenzieler trilogie – Deel 3 Schemergeest – Cocky van Dijk

Gepubliceerd op

9200000063331774

Nu Gille en de Kring verslagen lijken, likt de Drakenburcht zijn wonden. De doden worden begraven en iedereen, Fenna incluis, probeert een nieuw ritme te vinden. Toch blijft de angst bestaan. De Moeder is van slag, Fenna voelt zich niet lekker en Eames ziet zich genoodzaakt maatregelen te nemen die haar helemaal niet aanstaan. Net als het lijkt dat alles onder controle is, gebeuren er vreemde dingen. Want hoe kan het lichaam van een jonge vrouw uit de catacomben verdwijnen? Wie was zij en bestaat er een verband tussen haar en Gille? Maar die is toch dood? Terwijl Fenna’s persoonlijke zorgen toenemen en zelfs de babydraakjes het moeten ontgelden, moet zij het opnemen tegen haar aartsvijand, in een ultiem treffen om de Drakenburcht te redden.

Schemergeest is het afsluitende deel van de trilogie.

Na de laatste slag op drakenburcht zijn er weer veel slachtoffers gevallen, Fenna voelt zich verantwoordelijk en kan het slecht van zich afschudden. Aureolus voelt ze nog steeds in haar hoofd maar dat kan ze hebben, van hem wel, en het voelt op een bepaalde manier ook veilig. Fenna moet met meester Yrrab naar de schemerwereld om te kijken hoe het met ‘de moeder’ gaat en dat is erger dan ze hadden gedacht, moeder is van slag. Als voorzorgsmaatregel om nog een aanval via de spiegels te voorkomen komt de regel dat spiegels verboden zijn en alle spiegels die er nog zijn moeten worden vernietigd. Ook de kwestie wat meester Vorrick ermee te maken heeft moet worden uitgezocht. Fenna voelt zich sinds haar ‘nieuwe leven’ niet zo lekker, en ze wijd dat aan wat er allemaal gebeurd is, ook mist ze haar moeder ineens verschrikkelijk en besluit haar vader te bezoeken. Dat de kring en Gille waarschijnlijk verslagen zijn wil niet zeggen dat het gevaar geweken is, er zijn dingen aan de gang waar niemand iets van weet maar wat het evenwicht wel doet wankelen. Ook is dit Fenna haar laatste jaar voordat ze, hopelijk, drakenzieler mag heten en zijn en ook dat maakt alles spannender en belangrijker.

Een razend spannend deel en wat een vaart zit er weer in, de 275 pagina’s lezen zo ontzettend snel weg dat het er naar 50 lijken te zijn. Jeetje wat een rollercoaster zeg, zoveel verschillende emoties kruipen door het verhaal. Van angst tot boosheid en van verdriet tot liefde, van verbazing tot bevestiging en trouw en verraad liggen ook op de loer, alles heeft zijn plaats in het verhaal. Ook ontbreekt de humor in het verhaal niet, sommige stukken heb ik erg om gelachen. Fenna lijkt in dit deel een stuk volwassener en niet alleen omdat ze ouder is maar door alles dat ze meemaakt en de keuzes die ze maakt. De cover is weer meedogenloos, hij grijpt je vast een laat je alvast bang worden voor dit laatste deel van de drakenzieler trilogie. Ontzettend mooi verhaal en ik baal ontzettend dat ik deze trilogie achter me moet laten maar het open eind geeft mij het vooruitzicht op nog meer moois van Cocky van dijk.

Uitgeverij:
ISBN: 9789463080569
Pagina’s: 257
Prijs: € 17,95

[bol_product_links block_id=”bol_584171f341da2_selected-products” products=”9200000063331774″ name=”Schemergeest – Cocky van Dijk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.