Fate The Winx Saga – Ava Corrigan

Gepubliceerd op

Vijf krachten, één lot.

Op de Alfea Internationale School komen studenten uit de Andere Wereld samen om te trainen, om magie te leren en om te ontdekken hoe ze hun krachten kunnen beheersen. Vijf studenten, volslagen vreemden, worden kamergenoten.

Aisha   –   heeft controle over water.
Terra   –   haalt haar kracht uit de natuur.
Musa    –  voelt alle emoties.
Stella   –   heeft controle over het licht.
Bloom  –  haalt haar kracht uit vuur

Als een oud, al lang overwonnen kwaad plotseling buiten de kasteelmuren opduikt, worden de vijf tieners gedwongen hun krachten op de proef te stellen. Ze ontdekken een geheim dat zo krachtig is dat het alles wat ze weten in twijfel trekt.

Bloom bekeek in het pakhuis haar notitieboekje met daarin de vragen, theorieën en resultaten van haar experimenten. De angst voor de experimenten stelde niets voor in vergelijking met het brandende huis van haar ouders. Ze wist wat ze gedaan had. Er klonk geritsel in het pakhuis en er waren ook duidelijk voetstappen te horen. Vanuit het niets stond er ineens een vrouw voor haar, die haar vroeg mee te komen. Niet naar vreemde luisteren was haar gedachten en ze wilde net weglopen, totdat de vrouw over iets sprak wat haar aandacht trok. Ze besluit toch om mee te gaan. Bloom kwam uit Californië, maar stond nu in feeënrijk Solaria bij een kasteel wat de feeënschool Alfea bleek te zijn. Het leek wel een sprookjesboek. De vrouw die haar was komen halen, was directrice Dowling. Zij was degene die haar vragen eventueel kon beantwoorden, maar eerst moest ze de lessen volgen. Haar magie leren gebruiken. Bloom dacht daar duidelijk anders over, zo snel mogelijk haar gave onder controle krijgen en dan weer naar huis. In de Winx Suite deelde ze haar kamer met “sportyfee” Aisha. Haar vertelde ze dat Dowling had gezegd dat ergens in haar stamboom een fee of een andere magische bloedlijn aanwezig moest zijn geweest. Op het kasteel waren ook specialisten aanwezig, waaronder Riven en Sky. Riven was het bos achter de barrière ingedoken, niet wetende dat hij daar een lijk zou aantreffen. Op het openingsfeest, wat later die avond werd gegeven, had iedereen het over het lijk. Maar wat nog meer verontrustend was, was dat het lijk waarschijnlijk door een Verbrande was gedood. Bloom der hoofd stond niet naar een feestje en ze besloot ondanks wat er gebeurd was door de barrière te gaan. Ze probeerde met “happy thoughts” vuur op te roepen wat ook lukte, maar als haar gevoel in paniek omslaat, weet ze niet hoe ze het moet stoppen. Aisha die van een afstand had zitten kijken, zag dat het uit de hand liep en riep water aan waarmee ze de vuurzee bluste. Bloom vertelde het verhaal van haar ouders, waar Aisha op zei dat ze wel van zuiver bloed moest zijn, daar ze zoveel kracht in haar had. De term “wisselkind” komt ter sprake, maar alleen al het idee dat haar ouders niet haar ouders waren maakte haar boos, Aisha was duidelijk te ver gegaan. Ze besloot met de magische ring die ze had gekregen naar haar ouders te gaan. De ring maakte het mogelijk om tussen de werelden te reizen. Voor het huis belde ze haar ouders en op dat moment voelde ze dat dit niet meer haar plek was. Ze besloot terug te gaan. Eenmaal bij het pakhuis hoort ze vreemde sisgeluiden en uit het niets duikt er een ondefinieerbaar gedaante op haar af. Van schrik laat ze de ring vallen…

“Fate” is het eerste deel uit de serie de Winx Saga, die geschreven is door Ava Corrigan. De serie is gebaseerd op de toenmalige cartoonserie van Winx Club. De Winx Saga is een live-action remake, die op Netflix als serie te zien is. Dit keer was er eerst de film en daarna pas het spannende en avontuurlijke boek. Nu zullen de meningen altijd verdeeld zijn, maar ik verkies toch altijd het boek boven de film. In de toenmalige cartoon serie waren de kleurrijke pakjes met vleugel nogal een dingetje, maar in deze young adult versie is dat duidelijk anders. Het verhaal heeft in het begin gelijk al iets duisters, als er een lijk wordt gevonden. Ava geeft je van iedere personage een kijk in hun leven. Zodat je meer en meer een beeld krijgt van wat er allemaal gebeurt in het feeënrijk Solaria. Ava laat je vooral zien hoe Bloom als een soort van buitenstaander alles ervaart en hoe het op de feeënschool Alfea eraan toegaat. Maar trek niet te snel je oordeel, want Ava weet je als lezer aardig te beïnvloeden en bij het naderende einde is er zeker de twijfel. Wie spreekt er nu echt de waarheid? Maar daarop moeten we qua boeken nog even geduld hebben, het tweede deel “Een eerste vonk” komt namelijk pas in het voorjaar 2022 uit. Je hoeft overigens echt geen Winx Club kenner te zijn om deze serie te lezen. Maar één ding is wel zeker, het begin van deze Winx Saga smaakt duidelijk naar meer.

Hierbij de trailer van Netflix: https://www.youtube.com/watch?v=WjwACoqkSMw

Uitgeverij: Horizon
ISBN: 9789464101423
Aantal pagina’s: 304
Prijs: € 19,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.