Heksenjacht – Brad Winning

Gepubliceerd op

9200000011255033

Voor sergeant Hiu Warg leek het leven simpel. Geboren in de laagste kaste van Hastyr en lichamelijk getekend door de gevolgen van het gebruik van Zwarte Magie, is hij geworden waartoe zijn rasgenoten sinds eeuwen zijn voorbestemd: een huurling.
Warg is een man van eer, heeft respect voor de schaduwen van de dood en heeft een nog dieper ontzag voor alles wat riekt naar magie. Sterker nog: eigenlijk is er weinig anders dan hekserij om hem de stuipen op het lijf te jagen.

Wanneer zijn broodheer Jules Montarde hem en zijn troep eropuit stuurt om een heks te doden, staat hij niet echt te popelen. Groot is zijn opluchting als blijkt dat de karavaan, waarmee de heks door vijandelijk gebied zou reizen, al overvallen is. En wie nog niet gestorven is, wordt door zijn soldaten op gruwelijke wijze gedood. Behalve Aislyne, een klein meisje van zes, dat de overval heeft overleefd. Tenslotte heeft Warg een zwak voor kleine meisjes. En dat komt hem duur te staan. Voordat hij het weet is hij, samen met zijn mannen van het ‘verborgen leger’, speelbal van machten die iedere voorstelling te boven gaan…Brad Winning ontving, onder zijn eigen naam Alex de Jong, als eerste Nederlander de Elf Fantasy Award voor het beste fantasyboek. Ook won hij de Unleash Award voor het beste korte fantasyverhaal.

De Nefalym Sergant Hui Warg en zijn troep hebben van Graaf Jules Montarde de opdracht gekregen om alle heksen in het vijandelijke gebied te vermoorden.
Wanneer Warg en zijn mannen op de karavaan stuitten die ze moeten hebben, zien ze tot hun grote opluchting dat deze al is overvallen en dat de heks die erin mee reisde al zo goed als uitgeschakeld is doordat ze al haar krachten heeft gebuikt en dus geen magie meer ter hand kan nemen. Dan ziet hij een klein, jong maar vooral bang meisje in de koets zitten en neemt haar mee, tot grote ontzetting van zijn mannen.
Of het een goede keuze is geweest het kleine meisje mee te nemen weet hij niet maar hij kan het meisje door een gebeurtenis in zijn verleden niets aandoen of zomaar achterlaten.
Zijn mannen merken dat hij ‘zwak’ of ‘zachter’ wordt, zelf merkt Warg dit ook wel maar hij weet niet hoe dat komt en besteed er verder weinig aandacht aan.
Het kleine meisje genaamd Aislyne gedraagt zich af en toe veel te vrouwelijk voor haar jonge leeftijd en weet meer dan ze doet voorkomen, daar ergert Warg zich mateloos aan maar hij kan haar op de een of andere onverklaarbare manier ook niet achterlaten.

In dit verhaal blijkt, naar het eind toe, dat niemand is wie hij of zij denkt te zijn of zegt wie hij of zij is, dat maakt het verhaal des de spannender want is dit ten goede of ten kwade?
Met de op Orcs geïnspireerde ‘monsters’ genaamd Neyfalym, de zich boven de Neyfalym verheven voelende Hastyr en meer heksen en demonen dan je in het begin van het verhaal zou verwachten vlieg je door dit verhaal heen.
De afwisseling tussen haat en liefde,geweld en mysterie is perfect in evenwicht en zorgt ervoor dat je je absoluut geen moment verveelt bij het lezen van dit boek.
Voor de erg jeugdige fantasy lezers onder ons is dit boek misschien iets te goed beschreven met betrekking tot de omschrijving ten aanzien van moord of seks.

Uitgeverij: Books of fantasy
ISBN: 946086161X
Pijs: € 16,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.