Het Chagrijnige Slagzwaard – Theo Barkel

Gepubliceerd op

Cover Het Chagrijnig Slagzwaard

Hiram is een eenvoudige boerenjongen die na een flinke ruzie met zijn nutte¬loze vader het huis uit wordt gezet en zijn geluk als dichter wil gaan proberen aan het hof van koning Turon.
Wat hij echter niet weet, is dat Garma-Potanesië in een crisis is beland. Sinda, de kwaadaardige heerser van het buurland Sinda-Potanesië, heeft om de hand van prinses Simané gevraagd, de enige dochter van koning Turon. Volgens een oude, vooroorlogse wet kan koning Turon niet weigeren. Chaos en oorlog liggen op de loer, zeker als Miurghan, de mysterieuze ma¬giër die op een stukje niemandsland tussen de beide koninkrijken woont, een hand in de zaak blijkt te hebben. En waar komt het magische zwaard vandaan dat Hiram op zijn voetreis naar het kasteel van koning Turon vindt? Het toeval legt het lot van twee koninkrijken in de handen van een boerenjon¬gen en een chagrijnig slagzwaard…

In Het Chagrijnige Slagzwaard is het voormalige Potanesië verdeeld in de koninkrijken Sinda-Potanesië en Garma-Potanesië. Sinda is het hoofd van het koninkrijk koninkrijken Sinda-Potanesië, maar dat is voor hem niet genoeg, hij wil heersen over beide koninkrijken. De koning van Turon, heersen over Garma-Potanesië heeft echter wel wat anders aan zijn hoofd. Zijn dochter zal moeten trouwen aangezien zij de troonopvolger is. Maar deze dame blijkt heel andere interesses te hebben. De koning besluit een toernooi te organiseren met als hoofdprijs de hand van zijn dochter. Wanneer Hiram op weg is naar het kasteel van Koning Turon loopt hij langs het water en hoort daar een stem. Daar maakt hij kennis met Harry, een slagzwaard dat kan praten en niet altijd overwegend blij is. Dit chagrijnig slagzwaard zorgt ervoor dat Hiram, die eigenlijk een baantje zocht in het kasteel, ook mee doet aan de strijd om de hand van de prinses. Hoe zal dat gaan aflopen? En worden de twee koninkrijken weer één geheel, of zal het plan van Sinda mislukken?

Het Chagrijnige Slagzwaard is een fantasyboek met hoofdletter F. De meest onvoorstelbare dingen kom je tegen in dit verhaal, tovenarij door de meest klunzige tovenaar die je je maar kunt voorstellen en vreemde wezens in een strijd tussen goed en kwaad. Of wat te denken van een spraakwaterval die nog echt blijkt te spreken ook. Toppunt is uiteraard Harry, die de titelrol van Het Chagrijnige Slagzwaard bekleed en geregeld zorgt voor hilarische opmerkingen. Naast fantasie speelt er ook een vleugje romantiek en een flinke dosis humor mee in dit boek. Een geweldig leuk fantasy verhaal waarbij je regelmatig in lachen zult uitbarsten.

Uitgeverij: Macc
ISBN: 978-90-78437-20-8
229 pagina’s
Prijs: € 15,95

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.