Mentaal kapitaal – Elke Geraerts

Gepubliceerd op

9789401403962

‘Schokkende getallen en bizarre feiten worden hier uit de doeken gedaan’

De burn-outepidemie neemt ongekende vormen aan. Maar er is een oplossing: hoe groter je mentale weerbaarheid, hoe beter je beschermd bent tegen stress, burn-out en andere mentale problemen. In dit grensverleggende boek toont brein expert Elke Geraerts wat de belangrijkste componenten zijn van mentale veerkracht, en hoe je deze kunt trainen om je mentale kapitaal te vergroten. Recent wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat we zelf een aanzienlijke impact hebben op ons mentale kapitaal. Met de juiste mindset kan de kans op een burn-out dus aanzienlijk worden verkleind, en met de juiste aanpak kan burn-out in je bedrijf sterk worden gereduceerd.

Het voorwoord is alles zeggend over dit boek en verwoord prefect en duidelijk waar dit boek over gaat en waarom. Dat de burn-out nu pas bekend word is niet helemaal waar, vroeger heette dit namelijk stress en stress is niet noodzakelijk en in bepaalde mate juist goed verteld de schrijfster. Er wordt vooral behoorlijk uitgeweid over baanbrekende onderzoeken die gedaan zijn naar bepaalde aspecten zoals stress, dagdromen, concentratie en het zeer overschatte multitasking. Als je opdrachten verwacht om je brein veerkrachtiger te maken dan kom je bedrogen uit, dit boek geeft vooral tips en trucs om op je eigen manier je brein te trainen en zo weerbaarder te maken tegen depressies en burn-out.

Erg interessant om te lezen, wel moet je (ook vanuit dit boek gezien) een positieve insteek hebben willen de tips en trucs bij jou iets uit halen. Als je bij voorbaat denkt: ‘O, dit is niks voor mij’ dan kun je meteen wel stoppen. Het vergt energie en uithoudingsvermogen om dit onderwerp en de uitwerking eigen te maken. Maar wanneer je mentaal kapitaal/ mentale veerkracht eenmaal onder de knie hebt heb je er des te meer profijt van.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401403962
pagina’s: 208
Prijs: € 19,99
 

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.